Sinds kort biedt Protagonist de dienst Fax-over-IP (FoIP), in samenwerking met haar partner Belcentrale. Deze dienst maakt het mogelijk om uw oude, lompe en vooral dure faxapparaat weg te gooien, en deze te vervangen voor een schaalbare, betrouwbare en goedkope fax-oplossing. Het complete beheer van uw fax-berichten gaat voortaan via uw mailbox, er komt geen velletje papier bij kijken! Het verzenden van een fax-bericht gaat heel anders dan de traditionele manier van het verzenden van een bericht, vandaar dat wij er graag een korte handleiding voor publiceren.

Allereerst zult u moeten instellen dat het voor uw e-mailadres is toegestaan om fax-berichten te versturen. Dit voorkomt dat iedereen, binnen of buiten uw organisatie, een faxbericht uit uw naam kan verzenden. Het instellen hiervan kunt u regelen via het Belcentrale control panel, of via uw support-afdeling.

Het bericht dat u gaat verzenden moet aan een aantal simpele vereisten voldoen. Deze hebben wij voor u hieronder opgesomd:

  • Bestandsextensie: .tif, .jpg of .pdf
  • Maximale grootte: 10 MB (totaal)
  • Maximaal aantal pagina’s: 10 pagina’s
  • Maximaal aantal bijlagen: 5 bestanden
  • Maximaal aantal ontvangers: 5 ontvangers

Om het fax-bericht bij onze server af te leveren, stelt u een nieuw e-mailbericht op, met de volgende informatie:

  • Aan: fax@pbx14.belcentrale.nl
  • Onderwerp: Het telefoonnummer van de ontvanger(s) waarnaar u het faxbericht wilt verzenden.
    Als u meerdere ontvangers wilt instellen, kunt u deze scheiden door middel van het puntkommateken (;). Bijvoorbeeld: 0883334446;0883334447
  • Bijlage: Het document dat u wilt verzenden naar de ontvanger(s)

Nadat u een faxbericht heeft verzonden via e-mail naar onze server, moet u deze eerst nog bevestigen. Zodra onze server uw bericht heeft ontvangen en geaccepteerd, verzendt deze een email naar uw e-mailadres met daarin een bevestigingslink. Wanneer u daar op klikt, wordt het faxbericht bevestigd en zal het bericht zo spoedig mogelijk worden verzonden.

Wilt u ook gebruik maken van Fax over IP?
Neem dan direct contact op met sales@protagonist.nl of 088 333 4444