Een database aanmaken en inzien

Knowledge Base » Website » Een database aanmaken en inzien

Om bepaalde scripts/CMS systemen te laten werken, heb je soms een database nodig. Bij onze Linux hosting pakketten vanaf het Starter pakket zijn MySQL-databases inbegrepen. Hoe je een database kunt aanmaken staat hieronder beschreven.

Log eerst hier in.

Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm je gegevens in.

Wanneer je bent aangekomen op jouw Control panel, klik je op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens ga je naar de domeinnaam waarvoor je geplande taken wilt instellen en klik op ‘Beheer’. Je wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar je jouw website kunt beheren.

Wanneer je bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel zie je daar alle instellingen van jouw domein staan die je kunt bijwerken.

Als je bent aangekomen in de PLESK-omgeving, klik op de knop ‘Databases’. Je komt nu in een scherm met een overzicht van alle databases op jouw domein. Als dit je eerste database wordt, staat er aangegeven ‘Geen Databases’.

Om een nieuwe database aan te maken, klik je op ‘Nieuwe database toevoegen’.

Nu kom je in het scherm waar je de database een naam kan geven.
Het beste is als je hiervoor een naam kiest waaraan je van buiten al meteen kunt zien om welke database het gaat. Je kunt ook direct een database gebruiker toevoegen. Let wel op, de gebruikersnaam ‘admin’ is vaak al in gebruik, kies voor een unieke gebruikersnaam.

Als het aanmaken van de database en gebruiker gelukt is, zie je dit in het volgende scherm. De aangemaakte database staat nu tevens in jouw database-overzicht.