FTP-Accounts beheren

Knowledge Base » Website » FTP-Accounts beheren

Het is mogelijk om het FTP wachtwoord te veranderen. Deze wachtwoord heb je gekregen bij de uitlevering van je hosting.

Zo kan het voorkomen dat je niet zeker bent van uw wachtwoord en het daarom wil aanpassen. Je kunt ook met de hieronder omschreven handelingen je FTP-accounts aanmaken, verwijderen en beheren.

Jouw FTP wachtwoord wijzigen

Log eerst in je persoonlijke beheeromgeving ‘Mijn Protagonist‘. Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm je gegevens.

Wanneer je bent aangekomen op jouw Control panel, klik op de link ‘Domeinnamen beheren’.

Vervolgens ga je naar de domeinnaam waarvoor je geplande taken wilt instellen en klik op ‘Beheer’. Je wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar je jouw website kunt beheren.

Wanneer je bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel, zie je daar alle instellingen van jouw domein staan die je kunt bijwerken. Als het goed is zie je nu op deze pagina de knop ‘FTP-toegang’ staan. Als je op deze knop klikt, kom je in het scherm waar je gebruikers kunt beheren.

Als je op FTP toegang klikt, kom je in het scherm om extra FTP accounts aan te maken. Je ziet hier ook de huidige FTP accounts. Klik op één van de accounts om het te wijzigen.

Als je op deze accounts klikt, opent zich het beheer scherm van de FTP account.

Je kunt hier de FTP gebruikersnaam of het wachtwoord wijzigen. Met de knop ‘Genereren’ zal de server zélf een veilig wachtwoord voor je aanmaken.

Je kunt echter ook jouw eigen wachtwoord aanmaken door in de velden ‘Wachtwoord’ en ‘Bevestig Wachtwoord’ dezelfde combinatie in te voeren.

Het aanmaken van een nieuwe gebruiker gaat op dezelfde manier.