Uw FTP-Accounts beheren

Knowledge Base » Support » FTP » Uw FTP-Accounts beheren

Het is mogelijk dat het FTP wachtwoord dat u toegestuurd is bij de uitlevering van uw hosting, te veranderen.
Zo kan het voorkomen dat u niet zeker bent van uw wachtwoord en het daarom wil aanpassen, maar ook kunt u met de hieronder omschreven handelingen uw FTP-accounts aanmaken, verwijderen en beheren.
Uw wachtwoord wijzigen doet u op de volgende wijze:

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw beheeromgeving op onze homepage:
http://www.protagonist.nl.
SSFrontpage

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de rode ‘Login’ knop.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Controlpanel in.
SSLoginpage

Wanneer u bent aangekomen op uw Control Panel klikt u op de tab ‘Domeinen’, gevolgd door de knop ‘Regelpaneel’. De site zal u nu automatisch doorverwijzen naar het PLESK Parallels Panel; de ‘Achterkant’ van uw site.
SSControlPanel

Wanneer u bent aangekomen op het PLESK Parallels Panel ziet u daar alle instellingen van uw domein staan die u kunt bijwerken.
SSPlesk
Als het goed is ziet u op deze pagina de knop ‘FTP-toegang’ staan. Als u op deze knop klikt komt u in het scherm waar u gebruikers kunt beheren. Met de knop ‘ Extra FTP-account Aanmaken’ kunt u zoals de knop al aangeeft nieuwe gebruikers aanmaken.
SSFTPAccounts

Op hetzelfde scherm ziet u echter ook uw FTP-account(s) staan.
SSFTPAccountInstellen
Als u deze accounts aanklikt opent zich het scherm  ‘Toegang tot webhosting’.  In de invoervelden op uw scherm kunt u achtereenvolgens uw Gebruikersnaam  en wachtwoord aanmaken.
Met de knop ‘Genereren’ zal de server zélf een veilig wachtwoord voor u aanmaken.
U kunt echter ook uw eigen wachtwoord aanmaken door in de velden ‘Wachtwoord’ en ‘Bevestig Wachtwoord’ dezelfde combinatie in te voeren.

Met de ‘OK’  knop kunt u het de gebruikersnaam en wachtwoord van uw voorkeur bevestigen.n.