FTP verbinding maken

Knowledge Base » Website » FTP verbinding maken

Om bestanden via FTP op je website te plaatsen raden wij het FTP-programma Filezilla aan. Je kunt het hier downloaden.

Als je de applicatie heeft geïnstalleerd en opgestart dien je het volgende in te vullen om verbinding te maken.

FTP handleiding van protagonist.nl

1. Host

Bij Host vult je jouw domeinnaam in (bv. domeinnaam.nl). Als het domein via Cloudflare gehost is, dient dit ‘ftp.uwdomeinnaam.nl’ te zijn.

2. Gebruikersnaam

Bij gebruikersnaam vult je jouw FTP gebruikersnaam in.

3. Wachtwoord

Bij wachtwoord vult je jouw FTP wachtwoord in.

4. Poort

Het veld poort kunt je leeg laten, dan zal de standaard poort automatisch gebruikt worden (poort 21). Je dient in de passive modus te verbinden en de versleuteling kun je op ‘Gebruik platte ftp (onveilig)’ zetten.

5. Verbinden

Daarna dien je op ‘snel verbinden’ te drukken, dan zie je aan de rechterkant de map /httpdocs verschijnen. In deze map kun je de bestanden uploaden.

Het kan zijn dat je nog geen certificaat heeft, je krijgt dan onderstaande melding, hier kun je voor de optie kiezen het certificaat te vertrouwen.

Je ziet aan de rechterkant de mappen die op jouw website staan, je kunt in de map httpdocs jouw bestanden uploaden. Dit doe je door eerst de map httpdocs te openen ( 1 ), vervolgens op het bestand te klikken wat je wilt uploaden en voor uploaden te kiezen ( 2 ), daarna staat het bestand op jouw website ( 3 ).

Bestanden uploaden op uw website via protagonist.nl