Subdomein aanmaken

Home » Knowledge Base » Support » Subdomein aanmaken

Binnen uw domein kunt u ook subdomeinen aanmaken.
U kunt deze herkennen doordat het subdomein afgescheiden is door een punt. Een voorbeeld zou kunnen zijn: sub.protagonist.nl
Protagonist.nl is hierin het hoofddomein, en ‘sub.’ het gedeelte dat hier als subdomein onder valt. Subdomeinen zijn handig wanneer u bijvoorbeeld  nieuwe website wil ontwikkelen, of bepaalde mogelijkheden wil testen zonder dat uw reeds bestaande website hier de dupe van is of zelfs uit de lucht moet.

Een subdomein is vrij simpel aan te maken door de volgende stappen te volgen:

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw beheeromgeving op onze homepage:
http://www.protagonist.nl.
SSFrontpage

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de rode ‘Login’ knop.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Controlpanel in.
SSLoginpage

Wanneer u bent ingelogd klikt u op de knop ‘Regelpaneel’ van de betreffende domeinnaam.
U zal nu worden doorgestuurd naar uw Protagonist Control Panel.
SSControlPanel

Wanneer u bent aangekomen op uw Control Panel klikt u op de tab ‘Domeinen’, gevolgd door de knop ‘Regelpaneel’. De site zal u nu automatisch doorverwijzen naar het PLESK Parallels Panel; de ‘Achterkant van uw site.
Hier aangekomen heeft u toegang tot alle instellingen van uw domein(en) die u kunt aanpassen.

Direct boven de gekleurde balk met uw domeinnaam ziet u twee knoppen staan. De rechterknop is de knop ‘Subdomein toevoegen’.
Wanneer u hier op klikt komt u in het scherm waar u de naam van uw subdomein kunt aangeven.
SSPlesk

Vult u dit betreffende veld in en klik op ‘OK’.
Het subdomein is nu door de server aangemaakt, en klaar voor gebruik.

Hoe kan ik helpen?

Denze Protagonist Knowledge Base biendt u een groot aantal handleidngen. Zo vindt u support handleidingen die betrekking hebben op onze diensten, maar ook handleidingen en handige weetjes voor het maken en optimaliseren van uw website. Daarnaast vindt u diversen administrative handelingen over o.a. het verhuizen van domeinnamen.