Een mailaccount configureren op een Iphone/Ipad

Knowledge Base » Support » E-mail » Een mailaccount configureren op een Iphone/Ipad

Ga op uw Iphone/Ipad naar de knop ‘instellingen’ en daarna naar de optie ‘Mail.Contacten, Agenda’. Kies daarna de optie ‘Nieuwe account’ u krijgt dan de onderstaande schermafbeelding te zien. Kies hier de optie ‘Anders’.

IMG_6392

Kies vervolgens de optie ‘Voeg mailaccount toe’ Nu moeten er een aantal velden ingevuld worden.

Naam:  Hier kunt u de naam invullen van de gebruiker van de mailbox
Adres: Hier kunt u het emailadres invullen wat u gebruikt.
Wachtwoord: Hier kunt u het wachtwoord invullen.
Beschrijving: Hier kunt u in het kort omschrijven om welke mailbox het gaat.

IMG_6393

Na het invullen van deze velden kunt u kiezen of u de account als imap of als pop3 wilt instellen. Standaard staat dit als imap ingesteld. Er komen nu ook nog een aantal extra velden inbeeld die ingevuld moeten worden.

Server inkomende post

Hostnaam: Hier vult  u de domeinnaam in met daarvoor ‘mail.’ en de extensie bijvoorbeeld mail.domein.nl
Gebruikersnaam: Hier kunt u het volledige e-mailadres invullen.
Wachtwoord: Hier kunt u het wachtwoord invullen wat voor de mailbox gebruikt moet worden.

Server uitgaande post

Hostnaam: Hier vult  u de domeinnaam in met daarvoor ‘mail.’ en de extensie bijvoorbeeld mail.domein.nl
Gebruikersnaam: Hier kunt u het volledige e-mailadres invullen
Wachtwoord: Hier kunt u het wachtwoord invullen wat voor de mailbox gebruikt moet worden.

IMG_6394

U kunt daarna volgende kiezen om naar de volgende stap te gaan. U zult nu 2 keer de vraag krijgen of de account zonder ssl wilt configureren. Kies hier 2 keer ja.

IMG_6395

Daarna zou u overal vinkjes moeten zien en de account is dan correct geconfigureerd. Indien u dit niet krijgt te zien dan raad ik u aan om te kijken of er geen typefouten in de instellingen staan. Vaak is dit wel de reden waardoor een account niet werkt.