Website Map Afschermen

Knowledge Base » Website » Website Map Afschermen

Het is mogelijk een map of submap op jouw domein met een gebruikersnaam en wachtwoord te beveiligen.

Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld alleen bepaalde personen toegang wil geven tot een bepaald gedeelte op jouw website, of bepaalde bestanden die in deze map geplaatst zijn.

Log eerst in, dat kan hier.

Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm je gegevens in.

Vervolgens ga je naar de domeinnaam waarvoor je een map wilt afschermen en klik op ‘Beheer’. Je wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar je jouw website kunt beheren.

Hier aangekomen heb je toegang tot alle instellingen van jouw domein(en) die je kunt aanpassen. Midden in jouw scherm staan nu diverse knoppen met instellingen die je kunt bewerken. De optie  ‘Afgeschermde Mappen’ is de knop waar je op dient te klikken.

Je komt nu terecht op een scherm waar je op de knop ‘Afgeschermde Map Toevoegen’ kunt klikken.

De volgende stap is het invoeren van de naam van de betreffende map. Deze kun je achter de ‘/‘ opgeven, waarna je vervolgens op ‘OK’ kunt klikken. De map is nu ingesteld als afgeschermde map. Wij maken hier de beschermde map/test aan.

In het scherm dat je nu te zien krijgt, zie je de afgeschermde map staan.

Wanneer je op deze map klikt, opent een nieuw scherm waar je gebruikers kunt toevoegen.

De knop ‘Nieuwe Gebruiker Toevoegen’ zal je verwijzen naar de pagina waar je gebruikers kunt aanmaken met hun eigen wachtwoorden. Als je deze gebruiker in combinatie met het wachtwoord wil opslaan kun je alles bevestigen met de ‘OK’ knop.

De aangegeven map is nu beveiligd en alleen nog te benaderen door de door je aangemaakte gebruiker.