Map Afschermen

Knowledge Base » Support » Hosting » Map Afschermen

Het is mogelijk een map of submap op uw domein met een gebruikersnaam en wachtwoord te beveiligen.
Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld alleen bepaalde personen toegang wil geven tot een bepaald gedeelte op uw website, of bepaalde bestanden die in deze map geplaatst zijn.

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw beheeromgeving op onze homepage:
http://www.protagonist.nl.
SSFrontpage

Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de rode ‘Login’ knop.
Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Controlpanel in.
SSLoginpage

Wanneer u bent ingelogd klikt u op de knop ‘Regelpaneel’ van de betreffende domeinnaam.
U zal nu worden doorgestuurd naar uw Protagonist Control Panel.
SSControlPanel

Wanneer u bent aangekomen op uw Control Panel klikt u op de tab ‘Domeinen’, gevolgd door de knop ‘Regelpaneel’. De site zal u nu automatisch doorverwijzen naar het PLESK Parallels Panel; de ‘Achterkant’ van uw site.
Hier aangekomen heeft u toegang tot alle instellingen van uw domein(en) die u kunt aanpassen. Midden in uw scherm staan nu diverse knoppen met instellingen die u kunt bewerken. De optie  ‘Afgeschermde Map’ is de knop waar u op dient te klikken.
Als u dit heeft komt u op het scherm waar u kunt klikken op de knop ‘Afgeschermde Map Toevoegen’.
SSAfgeschermdeMapToevoegen

De volgende stap is het invoeren van de naam van de betreffende map. Deze kunt u achter de ‘/‘ opgeven, waarna u vervolgens op ‘OK’ kunt klikken. De map is nu ingesteld als afgeschermde map.
SSAfgeschermdeMappenInstellingen

In het scherm dat u nu te zien krijgt ziet u de door u afgeschermde map staan.
Wanneer u op deze map klikt opent een nieuw scherm waar u gebruikers kunt toevoegen.
De knop ‘Nieuwe Gebruiker Toevoegen’ zal u verwijzen naar de pagina waar u gebruikers kunt aanmaken met hun eigen wachtwoorden. Als u deze gebruiker in combinatie met het wachtwoord wil opslaan kunt u alles bevestigen met de ‘OK’ knop.
SSAfgeschermdeMapGebruikerToevoegen

De aangegeven map is nu beveiligd en alleen nog te benaderen door de door u aangemaakte gebruiker .