Hosting

Hoogwaardige en schaalbare IT cloud-oplossingen voor het MKB

Breng jouw bedrijf weer in beweging met de infrastructuur als een service van Protagonist. Natuurlijk met 24/7 support.

Waarom Virtual Private Cloud?

IT-inspanningen binnen uw bedrijf wilt u zo veel mogelijk inzetten op missiekritieke zaken en bedrijfsspecifieke competenties. Maar al te vaak zijn systeembeheerders bezig met algemene taken, zoals datacentermanagement, netwerk- en systeembeheer. Hoe ideaal zou het zijn als uw IT-professionals zich volledig met uw core-business bezig kunnen houden?

Het kan! Door infrastructuur als een service te gebruiken. Door de jaren heen verzamelen bedrijven oplossing in eigen beheer van verschillende software- , harware- en cloudleveranciers. Protagonist heeft de expertise om al deze verschillende systemen te importeren, te consolideren en te ondersteunen. Neem contact op voor een testrit in uw eigen cloud omgeving.

AWS Compatible

Protagonist Virtual Private Cloud (VPC) is uitwisselbaar met de meest gebruikte standaarden als AWS en VM-ware.

Beheerde cloud

Voeg al jouw netwerken samen in jouw eigen cloud met 24x7 support door Protagonist. Jouw systemen zijn veilig in een triple redundante omgeving.

Oog op de toekomst

Onbeperkte schaalbaarheid en open standaarden maken jouw infrastructuur klaar voor de toekomst, zonder barrières en je bent volledig onafhankelijk.
ISAE 3402 Type 2
ISO
PCI Data Security Standard v3.2
Dutch Data Center Association

Infrastructuur services

Compute

De basis van elke Protagonist Virtual Private Cloud bestaat uit ‘compute’, de CPU of processor power. Onze AWS compatible infrastructuur is gebaseerd op de meest gebruikte bewezen industriestandaard van dit moment, zo voorkomen we verassingen. Protagonist levert een robuust en schaalbaar platform dat speciaal voor bedrijven en resellers is ingericht in een intuïtief en herkenbaar dashboard.

Opslag

Elke Private Cloud is uitgerust met opties voor flexibele gegevensopslag voor uw virtuele servers. Elke optie heeft een unieke combinatie van prestaties en duurzaamheid. Deze opslagopties kunnen onafhankelijk of gecombineerd worden gebruikt om aan uw eisen te voldoen. Schaalbare Attached instance storage, Block storage, File system as a service, Object storage of Archive storage zijn flexibel beschikbaar in een altijd triple redundante omgeving.

Netwerk

Met AWS-netwerkproducten kunt u uw cloud infrastructuur isoleren, uw verwerkingscapaciteit voor aanvragen aanpassen en uw fysieke netwerk verbinden met uw privé virtuele netwerk. AWS-netwerkproducten werken samen om altijd aan de behoeften van uw toepassing te voldoen. Load Balancing en Firewall as a service werkt bijvoorbeeld met uw Virtual Private Cloud (VPC) om robuuste netwerk- en beveiligingsfuncties te bieden.

Cloud Services

File System

Het moderniseren van verouderde applicaties en het toepassen van cloudvoordelen voor alle workloads is een ingewikkelde, arbeidsintensieve en tijdrovende taak. Protagonist File System Service ondersteunt bestaande en cloud-native applicaties, zonder aanpassingen of herschrijven van applicaties. Het biedt een eenvoudig te gebruiken, zeer beschikbare en schaalbare oplossing voor het delen van bestanden voor gebruik met IaaS (infrastucture as a service), ondersteunt AWS EFS compatibele API's, waardoor meerdere instanties tegelijkertijd toegang kunnen hebben tot het bestandssysteem en een gemeenschappelijke gegevensbron voor verschillende workloads bieden.

Load Balancing

Protagonist 'Load Balancer as a Service’ biedt schaalbaarheid en flexibiliteit. Om de bediening nog verder te vereenvoudigen, ondersteunt Protagonist Virtual Private Cloud ELB en API's. Protagonist Load Balancer as a Service verdeelt het verkeer volgens de applicatie- of netwerkoverwegingen en biedt de benodigde hoeveelheid balanceringscapaciteit die nodig is en distribueert deze om te voldoen aan hoge beschikbaarheid en netwerkprestatievereisten. Van de vele populaire use-cases biedt Protagonists 'Load Balancer as a Service’ aanzienlijke waarde bij het waarborgen van de schaalbaarheid van webservices en kan dus worden gebruikt in combinatie met Kubernetes, waardoor schaalbaarheid met één klik voor containerorkestratie wordt geboden.

Database

Het beheren van databases is meer dan installatie en versie beheer. Ook complexe operationele aspecten zoals opslag, back-up, foutendetectie, disaster recovery en upgrades zijn onderdeel van databasebeheer. Protagonist VPC maakt het eenvoudiger om databases in te stellen, te bedienen en te schalen door ze aan te bieden als een service die operationele wrijving voorkomt gedurende de hele levenscyclus. Protagonist VPC heeft een zeer schaalbare, open en veilige database als een service ondersteuning. En u betaalt alleen voor wat u gebruikt.

Single-click installatie

Snelle en makkelijke installatie met vooraf ingestelde geautomatiseerde configuraties om de operationele complexiteit te verminderen, de wendbaarheid te vergroten en de time-to-market te verkorten. Beheerders kunnen vooraf geteste en geautomatiseerde toepassingen voor gebruikers maken die zij dan zonder problemen kunnen inzetten. Naast meer dan 140 voorverpakte stacks kunnen gebruikers hun eigen Virtual Machine template maken om de productiviteit te verhogen en klanten extra diensten aan te bieden.

Kubernetes

In uw eigen cloud kunt u VPS’en aanmaken maar ook dockers en Kubernetes as a service. Onwikkelaars kunnen container-gebaseerde applicaties gebruiken en schalen naar behoefte. Administrators kunnen eenvoudig Kubernetes clusters maken en via een intuïtieve GUI of API beheren.

Object Storage

Protagonist object storage biedt toepassingen met permanente en schaalbare objectopslag. Applicaties kunnen gegevens bewaren ongeacht de opslagarchitectuur. Het maken en uitbreiden van objectopslag met één muisklik biedt wendbaarheid en schaalbaarheid. Object Storage Service is geïntegreerd met andere Protagonist cloud services om de implementatie van applicaties te vereenvoudigen.

Vraag nu een gratis demo aan

Maak een testrit in uw eigen cloud omgeving! Wij hebben uw cloud in een paar uur up and running. Maak een vrijblijvende afspraak voor een testomgeving met uitleg.

Een VPC (demo) aanvragen doe je telefonisch op 088 333 4444, of met dit formulier. Er wordt binnen een werkdag contact met je opgenomen.

Dashboard

Volledige controle

Met Protagonist Virtual Private Cloud (Protagonist VPC) krijgt u de beschikking over een logisch geïsoleerd en beveiligde Cloud, waar u AWS-resources kunt starten in een virtueel netwerk dat voor uw eigen domein is.

Je hebt volledige controle over jouw virtuele netwerkomgeving, inclusief selectie van jouw eigen IP-adresbereik, load balancers, firewalls en netwerkgateways. Je kan de netwerkconfiguratie voor jouw VPC eenvoudig aanpassen. Je kan bijvoorbeeld een openbaar subnet maken voor jouw webservers met toegang tot internet en jouw backend-systemen zoals databases of toepassingsservers in een subnet met een privé-interface zonder internettoegang plaatsen. Bovendien kan je een VPN-verbinding (Hardware Virtual Private Network) maken tussen jouw datacenter en jouw VPC en de Protagonist Cloud gebruiken als een uitbreiding van jouw datacenter

Sluit je aan bij deze toonaangevende bedrijven

Heras logo
Ajax logo
Klm logo
Telfort
Reumafonds logo

Al 24 jaar in de business

Protagonist biedt sinds 1999 verschillende diensten aan op het gebied van hosting, domeinen en websites. Wij hebben sinds dag één altijd de nadruk gelegd op bereikbaarheid en kwaliteit. Zo zijn wij met bijna 7.000 klanten en meer dan 20.000 geregistreerde domeinen op dit moment een van de grotere spelers in de markt. Bereikbaarheid, kwaliteit en deskundigheid zijn voor ons kernwaarden om onze klanten de optimale service te kunnen leveren.

Het jaar was 1999 en de slaapkamer van de studentenflat op de Goudsewagenstraat in Rotterdam werd omgetoverd tot kantoor en Protagonist.nl werd gelanceerd. Binnen 24 uur meldde de eerste klant zich aan: niemand minder dan Felix Meurders, de consumentenwaakhond van de VARA. Vanaf dat moment ontstond Protagonist en wisten we direct dat we de lat hoog moesten leggen om onze klanten tevreden te stellen.

Telefonisch contact

Maandag 09:00 tot 17:00
Dinsdag 09:00 tot 17:00
Woensdag 09:00 tot 17:00
Donderdag 09:00 tot 17:00
Vrijdag 09:00 tot 16:30