Een hostingpakket is nodig, voordat je jouw website online kunt zetten. Je kunt kiezen uit diverse hostingpakketten. Zo kun je ervoor kiezen om shared hosting af te sluiten voor je website, maar ook hosting met een VPS of hosting met dedicated server. In deze blog lees je meer over deze drie soorten hosting waardoor je gemakkelijker kunt bepalen welke vorm van hosting het beste bij jou en jouw website past.

Shared hosting, wat is dat eigenlijk?

Bij shared hosting wordt jouw webserver met andere mensen gedeeld. Een deel van de capaciteit van de server krijg je tot beschikking. Het andere deel van de capaciteit dat over blijft, wordt gebruikt door andere ondernemers met andere websites en webwinkels. Het is geschikt voor blogs, portfolio’s zakelijke websites en webwinkels. Mocht je een zware webwinkel hebben, dan is deze hosting minder geschikt voor jou. De capaciteit die je van de server krijgt, is niet voldoende om je webwinkel goed te kunnen runnen.

De voordelen van shared hosting is dat het goedkoop is dan andere hostingpakketten. Ook heb je weinig tot geen onderhoud aan de server. Je hostingpakket kun je eenvoudig uitbreiden bij Protagonist. We bieden drie soorten pakketten aan: starter, advanced en professional.

Wat is een VPS?

VPS is een afkorting en het staat voor Virtual Private Server. Een VPS-server is een fysieke server, die opgedeeld wordt in kleinere virtuele servers. De fysieke server wordt gedeeld met andere mensen, maar je hebt wel een eigen ‘ruimte’ op de server. In andere woorden, je kunt verschillende websites op dezelfde server gescheiden van elkaar laten draaien. Met VPS-hosting ga je een stapje verder dan shared hosting, omdat het wat uitgebreider is.

Bij Protagonist kun je zelf je specificaties instellen naar eigen wens. Of je kunt starten met één van de drie pakketten: Value VPS, Economic VPS en Professional VPS.

Een dedicated server

Stelt jouw website hoge eisen? Dan is het verstandig om voor een dedicated server te gaan. Dit is een fysieke server van de hostingprovider, die je met niemand hoef te delen. Het is alleen voor jouw diensten gereserveerd. Je kunt het helemaal naar wens in richten en je hebt meer rekenkracht tot je beschikking. Voor een dedicated server betaal je wel meer geld en je hebt meer onderhoud aan je eigen server.

De performance en uptime van jouw dedicated server wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week in de gaten gehouden. Daarnaast kun je uit drie verschillende servers kiezen die bij je past, makkelijk en snel.

Wil je meer weten?

Dat kan! Neem snel contact op met onze specialisten via 088 – 333 4444 of mail naar support@protagonist.nl. We staan voor je klaar op maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en op vrijdag van 09:00 uur tot 16:30 uur.