SSL certificaat, secure sockets layer

SSL Certificaten

Met een SSL certificaat zet je de prioriteit van jouw website op één: de beveiliging. Een SSL certificaat biedt de bezoekers van jouw website maximale veiligheid en voorkomt dat privacygevoelige informatie van bijvoorbeeld een bestelling terecht komt bij derden. Alle certificaten worden als extra service door ons geïnstalleerd en vernieuwd wanneer dit nodig is. Protagonist levert alle populaire certificaten, van Geotrust tot Thawte en nog vele anderen.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag geïnstalleerd wordt door de specialisten van Protagonist tussen jouw server en de internetbrowser waardoor de gegevens extra goed beveiligd worden. SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser: hierdoor ontstaat de beveiligde verbinding.

Waarom een SSL certificaat?

Dit zijn in het kort dé redenen waarom je een SSL certificaat moet hebben:

  • Beveiliging
  • Vertrouwen
  • Google rankings

SSL wordt de standaard

Waar een beveiligde SSL-verbinding nu een must is voor jouw website als je gebruikersgegevens opslaat, zullen binnenkort SSL-certificaten ook voor normale websites erg belangrijk worden. Veel browsers zullen dan namelijk expliciet gaan aangeven dat websites zonder deze techniek mogelijk onveilig zijn. Dat wil je natuurlijk niet. Regel daarom ook voor jouw website een SSL certificaat.

Lees meer

Welke SSL certificaten zijn er?

  • Single domain SSL certificaat: dit is het meest gebruikte certificaat dat voor maximaal één (sub)domein gebruikt kan worden.
  • Wildcard SSL certificaat: hierbij beveiligt een SSL verbinding automatisch alle subdomeinen van je domeinnaam.
  • Extended Validation (EV) SSL certificaat: dit certificaat tracht meer vertrouwen te wekken bij bezoekers door bedrijfsinformatie toe te voegen aan de adresbalk.
  • Multi domain SSL certificaat: hiermee beveilig je verschillende domeinnamen binnen één SSL certificaat.

Bel ons gerust als je vragen hebt
over onze SSL-certificaten

088 333 4444

Al 25 jaar in de business

Protagonist biedt sinds 1999 verschillende diensten aan op het gebied van hosting, domeinen en websites. Wij hebben sinds dag één altijd de nadruk gelegd op bereikbaarheid en kwaliteit. Zo zijn wij met bijna 7.000 klanten en meer dan 20.000 geregistreerde domeinen op dit moment een van de grotere spelers in de markt. Bereikbaarheid, kwaliteit en deskundigheid zijn voor ons kernwaarden om onze klanten de optimale service te kunnen leveren.

Het jaar was 1999 en de slaapkamer van de studentenflat op de Goudsewagenstraat in Rotterdam werd omgetoverd tot kantoor en Protagonist.nl werd gelanceerd. Binnen 24 uur meldde de eerste klant zich aan: niemand minder dan Felix Meurders, de consumentenwaakhond van de VARA. Vanaf dat moment ontstond Protagonist en wisten we direct dat we de lat hoog moesten leggen om onze klanten tevreden te stellen.

Telefonisch contact

Maandag 09:00 tot 17:00
Dinsdag 09:00 tot 17:00
Woensdag 09:00 tot 17:00
Donderdag 09:00 tot 17:00
Vrijdag 09:00 tot 16:30
088 333 4444 Lokaal tarief