SINGAPORE (AFN) – Grote merknamen mogen voortaan worden gebruikt als extensies voor websites, zoals bijvoorbeeld .marlboro, .apple of .coke. Dat heeft de internetorganisatie ICANN maandag besloten.

Het ICANN bestuur applaudisseert nadat een voorstel is aangenomen waardoor grote merknamen voortaan gebruikt mogen worden als extensies voor websites.

Nu zijn er nog zo’n 250 extensies die verwijzen naar namen van landen en 22 die verwijzen naar het soort van organisatie dat achter de website zit, zoals .com, .org of .info. Met de nieuwe regel zal het aantal extensies naar verwachting flink worden uitgebreid. ,,Dit is de grootste verandering voor domeinnamen sinds de creatie van .com 26 jaar geleden”, aldus internetondernemer Theo Hnarakis die internetdiensten aan grote bedrijven levert.
Volgens Hnarakis kunnen bekende merken met de nieuwe regels klanten rechtstreeks naar zich toe trekken. ,,Grote merken met een duidelijke marketing- en klantenstrategie kunnen de extensie exploiteren als concurrentievoordeel.’

Uw eigen merknaam als extensie? sales@protagonist.nl