Sommige domeinnamen zijn dusdanig belangrijk of van grote waarde, dat de houder de controle over de domeinnaam wil en zeker wil weten dat er geen wijzigingen plaats kunnen vinden zonder zijn expliciet akkoord. Via Protagonist kunt u vanaf vandaag uw .nl domeinnaam nog beter beschermen, namelijk met de nieuwe procedure .nl Control.

.nl Control is speciaal ontwikkeld voor .nl-domeinnaamhouders die de controle over hun domeinnaam willen hebben, zoals bijvoorbeeld banken en (overheids) instellingen, houders van een domeinnaam waar een webshop op draait, eigenaars van nieuwssites, maar ook houders van domeinnamen die vanwege hun naam een bepaalde waarde vertegenwoordigen. De waarde van een domeinnaam is natuurlijk heel persoonlijk, waardoor .nl Control eigenlijk bedoeld is voor iedereen die graag zijn of haar domeinnaam zelf wil kunnen beheren.

Wanneer u .nl Control laat activeren op uw domeinnaam zullen er nooit wijzigingen plaatsvinden zonder uw expliciete, schriftelijke en telefonische akkoord. Met .nl Control bent u als domeinnaamhouder dus beter in staat uw domeinnaam te beveiligen.

Voor het aanmelden voor .nl Control op één of meerdere van uw domeinnamen, kunt u het ‘inschrijvingsformulier .nl Control’ in vullen, dat te vinden is op onze website. Zodra u deze heeft ondertekend kunt u deze samen met een kopie van uw identiteitsbewijs retourneren, waarna Protagonist de aanmelding voor .nl Control zal uitvoeren. De SIDN verifieert daarna altijd telefonisch bij de houder van het domein, of het verzoek correct is. Nadat de aanmelding is voltooid is het enkel mogelijk wijzigingen op uw domein door te voeren met uw goedkeuring. Kosten voor .nl Control zijn per .nl domein 4,99 euro per maand.