Het sociale platform Twitter is één van de meest populaire voorbeelden van social media die wij tegenwoordig in de markt vinden. Ook Protagonist maakt graag gebruik van de kracht die achter dit platform zit. Het concept is vrij simpel: Men kan korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren, welke vervolgens zichtbaar worden op het profiel. Andere gebruikers kunnen in een bericht genoemd worden door middel van @-vermeldingen, en populaire onderwerpen kunnen worden gekenmerkt via hashtags (#). Een voorbeeld van een bericht, ook wel bekend als “tweet”, zou dus kunnen zijn:

Ik heb zojuist mijn #website verhuisd naar @protagonistbv. Dankzij hun snelle #service was ik binnen een uur weer #online.

Protagonist introduceert graag het concept van social media voor uw onderneming, en wij zullen de aankomende tijd een aantal berichten plaatsen in onze blog die u kunnen helpen Twitter te integreren in uw website.

Om de sociale beleving van Twitter te integreren met uw website, hoeft u geen ervaren webprogrammeur te zijn. Het is echter wel van belang dat u toegang heeft tot de broncode van uw website, mits u gebruik maakt van een systeem (een Content Management Systeem, oftewel CMS) waar een Twitter-plugin voor beschikbaar is. Wij zullen de diverse mogelijkheden die Twitter biedt voor integratie stuk voor stuk bespreken.

Alle mogelijkheden die Twitter zelf aanbiedt met betrekking tot integratie kunt u ook vinden op de volgende website:  https://developer.twitter.com/. Wij zullen de drie mogelijkheden van Twitter bespreken, en een aantal plugins die voor uw CMS van toepassing zouden kunnen zijn.

De HTML-code die door de Twitter-website voor uw profiel wordt gegenereerd, dient u op de gewenste plek in de broncode van uw website in te voeren. Lukt dit niet? Onze support-afdeling staat u graag te woord over het implementeren van HTML-code in uw website. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088-333.4444 (optie 2) of het e-mailadres support@protagonist.nl.