Indien u een online winkel heeft, een zogenaamde webshop, is de kans groot dat u gebruik maakt van het open-source platform Magento. Dit gratis systeem wordt door vele grote webshops gebruikt en neemt u alle zorgen voor de online marketplace uit handen. Er zijn voor Magento diverse extensies beschikbaar om uw Twitter-feed weer te geven. Wegens de vereiste technische kennis voor het installeren hiervan, hebben wij er voor gekozen een simpelere implementatie van de Twitter-feed te beschrijven, welke minder ervaring met Magento-webshops vereist.
1. Lees het artikel op de blog van Protagonist over de Twitter Widget en
genereer.
deze op: https://developer.twitter.com/
2. Ga naar het beheer van uw Magento-webshop en klik in het horizontale menu op
CMS > Statische blokken.
3. Kik op Nieuw blok toevoegen.
4. Kies bij Bloktitel een geschikte naam voor het blok.
5. Kies bij Identifier een unieke naam om het blok mee te kenmerken (bijv.
Twitter).
6. Klik op Show / Hide Editor om de WYSIWYG-editor uit te schakelen.
7. Plak de code-inhoud van de Widget in het tekstvak en klik op Blok opslaan.

Vervolgens moet u het blok nog aanroepen door middel van de layout-files van Magento. Dit kunt u veelal doen in het bestand app/design/frontend/[package]/[template]/layout/catalog.xml. In dat bestand zoekt u naar het onderdeel in , om de volgende code eronder te plakken:

<block type=”cms/block” name=”twitter” after=”-“>
<action method=”setBlockId”>
<block_id>twitter </action>
</block>