Protagonist is trots op haar diversiteit in klanten en de websites die op de servers geplaatst worden. Elke week richt Protagonist haar schijnwerpers op een van haar 20.000 klanten, en geeft deze een plek in de spotlight. Deze week stellen wij u graag voor aan u franka.nl.

In 1997 begon Henk Kuijpers met het Franka Magazine. Gewoon voor z’n eigen plezier, en om met alle Franka geïnteresseerden in contact te komen. En de kans om grote omslagen te tekenen liet hij al helemaal niet liggen.

Henk is een enorme liefhebber en bewonderaar van de platen waarmee André Franquin in de jaren ’50 de verzamelboeken van het weekblad Robbedoes een omslag gaf : vaak bewerkingen van plaatjes uit de strip, maar dan altijd grafisch zelfstandig gemaakte composities. Voor Franka Magazine nr. 1 tekende Henk dan ook een mooi regenachtig havenzicht, ontleend aan ‘De Pyromaan’. Franka centraal op de rechterhelft van de tekening – een oude Thunderbird, weerspiegeld in de kade, achter haar.

En dat is zo gebleven : steeds een speciale full-color omslag over voor- en achtercover. Het blad is A4, dus die omslag is A3. Steeds staat Franka rechts in het midden, vol in de voorcover, en altijd een ver uitgewerkt decor om haar heen. Aan de binnenzijde van het omslag wordt verteld aan welke scene uit de reeks albums de plaat ontleend is, en hoe hij tot stand kwam.

Dat is het begin van 18 pagina’s vol schetsen, uitleg, grafiek en informatie. Nieuws en achtergronden letterlijk uit de eerste hand : die van de tekenaar / auteur / uitgever zelf. Voor elk nummer worden dus een cover, een speciaal titelblad en alle koppen voor de artikelen getekend. Slechts één keer, voor nummer 3, is de toen net getekende affiche van de MotoRai-poster ( Franka om haar harley was het affiche van de MotoRai 1998 ) vol trots aangepast tot Magazine omslag.

www.franka.nl