Op de FTP-service van de servers van Protagonist is een FTP-filter van toepassing die enkel IP-adressen van verbindingen in Nederland en België toestaat. Dit klinkt misschien raar, maar als u zich beseft dat veel aanvallen op Nederlandse websites niet afkomstig zijn uit hetzelfde land, is het idee zo gek nog niet.

Het is echter mogelijk dat u een ontwikkelaar in het buitenland heeft zitten, en deze wegens de blokkade geen toegang tot uw FTP-server krijgt. Ook is het mogelijk dat u een exotisch IP-adres heeft gekregen van uw Internet Service Provider (ISP). De kans hiervoor neemt alleen maar meer toe, omdat het aantal IPv4-adressen steeds meer opraakt. Ook in zo’n geval is het mogelijk dat uw toegang tot de FTP-verbinding wordt geblokkeerd.

Uiteraard is het mogelijk uw IP-adres of die van een ander te laten whitelisten voor FTP-toegang tot uw bestanden. U vindt uw huidige IP-adres door te surfen naar whatismyip.org. Onder vermelding van het onderwerp FTP-blokkade kunt u dit IP-adres vervolgens doorgeven aan onze support-afdeling via het e-mailadres support@protagonist.nl of het telefoonnummer 088-333 44 44 (optie 2).