In dit digitale tijdperk heeft iedereen voor meerdere toepassingen inloggegevens. De hoeveelheid wachtwoorden en gebruikersnamen nemen iedere dag toe tot een hoeveelheid waarbij alles onthouden en veiligheid niet samen gaan.

Een handige en veilige manier om wachtwoorden op te slaan is met het gebruik van het programma KeePass. U kunt KeePass downloaden op http://keepass.info/, waar u kunt kiezen tussen een portable versie van het programma of een normale installatie.

Wanneer u KeePass voor de eerste keer start gaat u naar File > New… en slaat u uw toekomstige database op.  Er zal een nieuw venster verschijnen waar u wordt gevraagd om een Master password. Het Master password is in de toekomst nodig om bij uw inloggegevens te komen. U kunt na het instellen nieuwe inloggegevens toevoegen via Edit > Add Entry… .

Mocht u in de toekomst een gebruikersnaam of wachtwoord nodig hebben, kunt u deze kopiëren door er dubbel op te klikken.