Protagonist is trots op haar diversiteit in klanten en de websites die op de servers geplaatst worden. Elke week richt Protagonist haar schijnwerpers op een van haar 20.000 klanten, en geeft deze een plek in de spotlight.  Deze week stellen wij u graag voor aan Bergkerk concerten.

Een klein uur muziek in de Bergkerk in Deventer

Elke eerste zaterdagmiddag van de maand is er van 15.00 tot 16.00 uur muziek te beluisteren in de Bergkerk in Deventer. De zaterdagmiddagconcerten zijn behalve op de gebruikelijke concertbezoekers en toevallige passanten vooral gericht op het winkelende publiek . U kunt met de boodschappentas in de hand nog even komen luisteren.
De concerten zijn voor het publiek gratis toegankelijk. Om de kosten enigszins te kunnen beheren staan er wel vrijwilligers aan het eind van het concert bij de deur om een vrije gift in ontvangst te nemen.

De muziek wordt gekozen uit verschillende periodes en stijlen, van Middeleeuwse tot hedendaagse muziek, maar ook volksmuziek en wereldmuziek. Door het brengen van programma’s waarin combinaties worden gemaakt met andere kunstvormen of culturen hoopt de Stichting ook een ander en jonger publiek dan alleen de (klassieke) muziekliefhebbers-van-huis-uit te trekken.

Voor de samenstelling en de uitvoering van de programma’s doet de Stichting een beroep op (bijna) afgestudeerde conservatoriumstudenten, goede amateurgezelschappen/-ensembles uit de omgeving en professionele musici.

De website

In de afgelopen jaren is de website steeds belangrijker ons visitekaartje geworden. Wij kunnen daarop laten zien wat de concerten voor het publiek bieden. In de eerste jaren draaide de website nog op de oude vertrouwde statische html-techniek. Maar al snel is toen gekozen voor een meer dynamische website die flexibel kan worden beheerd. Daarbij viel de keuze op het CMS Joomla. Vorig jaar is de website van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5 gemigreerd. Al het beheer hebben wij in handen van onze vrijwilligers, wat een groot financieel voordeel is. Op deze manier kan het geld dat we nodig hebben voor de concerten ook optimaal benut worden.
Enkele jaren heeft de website bij een andere provider gedraaid, maar in de loop van 2012 werd steeds meer duidelijk dat de stabiliteit van de hsoting daar niet meer voldeed aan onze wensen en verwachtingen. Daarom is de website toen verhuisd naar Protagonist. En we moeten zeggen dat we hier zeer tevreden over zijn.
We versturen inmiddels twee keer per maand een nieuwsbrief aan ruim 400 abonnees. Dat functioneert binnen Joomla op de servers van Protagonist zeer soepel.