Vanaf heden kunt u als klant van Protagonist ook zelfstandig uw DNS-records beheren via het online control panel. Dit betekent dat u eenvoudig subdomeinen aan kunt maken of het afleveradres van uw e-mail kunt veranderen. Het veranderen van uw MX-records komt bijvoorbeeld handig van pas wanneer u uw e-mailomgeving verhuist naar diensten zoals Hosted Exchange.

Het beheer van uw DNS-records is beschikbaar wanneer u zich aanmeldt in het online control panel via beheer op www.protagonist.nl. In de horizontale menubalk kiest u voor Beheer, en daarna voor Domeinen.

DNS-manager

In het overzicht ziet u alle domeinnamen die u heeft geregistreerd met dit account. Via de knop in de kolom DNS Beheer kunt u de DNS-records van de betreffende domeinnaam bekijken en bewerken.

De knop in de kolom DNS Beheer

Het volgende scherm geeft een directe weergave van de DNS-records zoals deze in onze naamservers zijn opgenomen. Een wijziging die u hier doorvoert, wordt direct gepubliceerd in uw DNS-zone.

Overzicht van uw DNS-zone

Door een actie aan te klikken, kunt u uw DNS-zone bewerken door het toevoegen, bewerken en verwijderen van records.

A-record toevoegen

MX-record wijzigen

Het kan 1 tot 24 uur duren voordat uw wijzigingen overal zichtbaar zijn. Dit komt omdat de DNS-records van domeinen worden gecached, bijvoorbeeld op uw computer, uw modem, of bij uw internet-provider. De TTL (Time To Live) staat standaard op 4 uur. Indien u dit wilt wijzigen, kunt u contact opnemen met onze support-afdeling via het freeform in uw control panel.

Houdt u er rekening mee dat het foutief instellen van uw DNS-records ertoe kan leiden dat uw website en/of e-mail niet meer correct functioneert. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de wijzigingen die u aanbrengt in de DNS-manager. Bij twijfel is onze support-afdeling te allen tijde bereid u te helpen met het aanbrengen van de juiste wijzigingen.