U kent het wel, een website die via uw laptop altijd prima werkt, maar zodra er een mobiel apparaat aan te pas komt is het ineens inzoomen en schuiven. Anno 2015 is dit niet meer van deze tijd en gaat de voorkeur uit naar een responsive website. Want niet alleen surfen gebeurt steeds meer via tablets en smartphones, maar online winkelen ook. En als aanbieder wil je het je klanten zo comfortabel mogelijk maken in je shop.

tablet_winkelen312

Smartphones en tablets hebben de benadering van design en user experience totaal veranderd. Vandaag de dag is het immers onmisbaar om als websitehouder een non-responsive website te hebben en is de techniek helemaal omarmd door de meeste bedrijven en klanten.

Het onderzoeksbureau Forrester voorspelt dat de helft van de omzet in online retail en travel in 2018 via smartphone en tablet wordt geboekt. Dit biedt enorme kansen en uitdagingen voor zowel de retailers als de webbouwers.

Wat zijn de voordelen van een mobiele webshop?

  • U Hoeft nog meer 1 website te onderhouden, wijzigingen  worden dus ook gelijk voor uw mobiele website doorgevoerd.
  • U heeft toegang tot een breder publiek en groter klantenbestand als gevolg van de compatibiliteit van uw website op elk apparaat.
  • Als klanten het gevoel krijgen dat aan hun wensen wordt voldaan met een verbeterde gebruikerservaring is er meer kans ze via uw webwinkel producten te schaffen.
  • Zowel uw webwinkel versie voor de “normale” computer als voor de mobile versie bevinden zich op slechts 1 url waardoor er grote kans is dat ook uw zoekmachine positie verbeterd!
  • Het speelt in op ontspanning, klanten kunnen bijvoorbeeld relaxed op de bank hun keuze maken in de webshop. (je kant zelfs online je kleren passen)
  • Maakt direct een koppeling met betaal apps, Ideal, paypal e.d. waardoor klanten makkelijker overgaan tot aankoop.

Een mobiele website maakt naast de bovenstaande voordelen ook nog eens gebruik van een relatief klein menu waardoor het navigeren en het opzoeken van informatie en contact gegevens erg makkelijk en vooral snel gaat. Het niet of moeilijk bereikbaar zijn voor de bezoekers van uw site is immers een gemiste kans.

Protagonist biedt u de oplossing voor een mobiele website, laat nu uw mobiele website voor u bouwen. Zo bent u snel, gemakkelijk en effectief online voor uw klanten! Vraag nu een offerte aan via de mail support@protagonist.nl of bel naar 088 333 4444.