Iedere ondernemer droomt er stiekem van: ‘s morgens wakker worden, je neemt een hap van je boterham terwijl je met je andere hand je muis bestuurd. Je opent het dashboard van je webshop en ziet een stijgende lijn in zowel het aantal bezoekers als de omzet. Dit is natuurlijk geen verkeerd begin van je dag. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er zullen veel mensen zijn voor wie dit beeld erg herkenbaar zal zijn. In dit blogartikel leest u waarom u een webshop zou moeten openen en wat de voordelen hiervan zijn.

webshop

Bereik
Ondanks de economische crisis van een paar jaar geleden, zijn de online aankopen de afgelopen 5 jaren alleen maar toegenomen. Zo handelt iDeal inmiddels 95.000 betalingen per dag af. Online winkelen is voor vele mensen een ideale manier om naast het drukke dagelijkse leven thuis of vanaf kantoor een aankoop te doen.
Zo is het mogelijk met behulp van de juiste kanalen, zoals Facebookadvertenties of Google AdWords honderdduizenden mensen te bereiken. Terwijl je met een fysieke winkel afhankelijk bent van verschillende factoren (de ligging, het weer, de voorraad, de hoge kosten, etc).
Met de juiste targeting van je doelgroep kan er een grote slag gemaakt worden vanaf je laptop op de bank.

Uitgebreid assortiment
Je kent het wel, ‘even kijken of maat 42 nog in het magazijn ligt’, om vervolgens te horen te krijgen dat het product helaas is uitverkocht. Met een webshop hoef je nooit tegen deze problemen aan te lopen. Zo kan er gewerkt worden met partners die direct producten leveren, zij beschikken over een virtueel magazijn dat altijd gevuld is.

Meten is weten
Met behulp van één van de vele tools kun je altijd een uitdraai maken van de statistieken. Denk hierbij aan het aantal bezoekers, het aantal potentiële klanten dat afhaakt bij het bestelproces. Zo kunt u hier tijdig op inspelen en zorgt u er voor dat het aantal potentiële klanten die daadwerkelijk overgaan tot aan aankoop toeneemt. Dit proces zorgt na een aantal keer fine-tunen voor steeds meer verkopen.

24-uurs medewerker
Loyale medewerkers zijn onmisbaar binnen een succesvolle onderneming. Een webshop klaagt niet, slaapt nooit en onthoudt al je klanten. Wat is er beter dan een medewerker die 24 uur per 7 dagen in de week zo hard voor je werkt? Dat klinkt als de beste medewerker aller tijden toch?! Je klanten kunnen dag en nacht het productaanbod bekijken, geadviseerd worden en daarna gelijk afrekenen.

Betaalbaar en snelle start
Wanneer je een goed product hebt gevonden waarvan je zeker weet dat er vraag naar is, biedt een webshop je een snelle en kosteneffectieve mogelijkheid om te kunnen starten met een nieuw bedrijf. Door de webshop dusdanig op te zetten, dat deze voor zoekmachines is geoptimaliseerd, de afhandeling van bestellingen gemakkelijk verloopt en u een goed (online en offline) marketing plan heeft, staat niets jouw succes meer in de weg.

Protagonist en webshops?
Sinds kort hebben wij een eigen software, waarbij we binnen enkele uren een shop naar wens voor jou hebben gebouwd. Hier zit alles bij inbegrepen, van domeinnaam en webhosting tot aan de aflevering van jou product. Voor zowel een start-up als bestaand bedrijf met fysieke winkels zijn er tal van voordelen om een webshop te starten.

We kunnen stellen dat er veel voordeel te halen is uit het starten van een webshop. Voor jouw eigen webshop kun je bellen naar 088 333 4444 of mailen naar support@protagonist.nl. Laat ons helpen bij het inrichten van jouw online webshop.