Wist je dat een trage website één van de grootste ergernissen van websitebezoekers zijn? Dankzij CDN kun je heel simpel jouw website optimaliseren en nog sneller maken.

CDN 

Wat is CDN eigenlijk

CDN staat voor “Content Delivery Network’. Normaal gesproken staat je website op een lokale server en wordt alle informatie daarvandaan geladen. Wanneer iemand je website bezoekt wordt de data dus vanaf die server gedownload. Wanneer een pagina de bestanden ophaalt om aan een bezoeker te tonen, kan dat een aantal seconden duren voordat deze zichtbaar is. Dit levert direct de volgende resultaten:
– Een snellere website
– Boost in Google
– Sneller dan een webserver

Hoe werkt het?

Binnen een CDN worden meerdere server locaties (peerpoints) over de hele wereld gebruikt om bestanden van je website op te slaan. De website wordt op deze manier voor alle bezoekers wereldwijd sneller bereikbaar gemaakt. Des te kleiner de afstand tussen de bezoeker en de server, des te sneller de website getoond wordt.

Een tweede reden waarom we het gebruik van een CDN aanmoedigen is de uptime. Indien je server om een technische reden offline is bij je hosting provider, zal de statische content zichtbaar blijven binnen het CDN-netwerk. De website wordt getoond via de dichtstbijzijnde server en er zal geen seconde downtime plaats vinden.

Hoe zit dat met een Google ranking boost?

Google  heeft  via een officieel bericht laten weten dat de snelheid van je website een belangrijke factor is geworden voor je vindbaarheid. Het is meer dan logisch dat gebruikers liever een snelle dan een langzame website bezoeken. Wat vaak ook een direct gevolg is van een snellere website, is dat er meer pagina’s bekeken worden per bezoek. Op deze manier vergroot je de kans op een hoger conversieratio.

Geef mijn website een boost!

Mail naar support@protagonist.nl of bel naar 088 333 4444 om jouw website een directe boost te geven. Indien je hier nog vragen over hebt horen we het uiteraard graag.