Wat is nu eigenlijk de toegevoegde waarde van een SSL certificaat? Vanuit alle (online) hoeken wordt het van de daken geschreeuwd: ‘beveiliging, privacy, doe er wat aan!’ Zodoende probeert iedereen websites optimaal te beveiligen. Verwerkersovereenkomsten worden ondertekend en nodige beveiligingsinstallaties worden uitgevoerd, waaronder ook SSL certificaten. 

Een Secure Sockets Layer, oftewel SSL certificaat, beveiligt de communicatie tussen verschillende devices. Wanneer jij een website bezoekt is de verbinding tussen jouw apparaat en de website dus beveiligd. Jouw gegevens kunnen nu niet meer worden onderschept. Een website zonder SSL is niet gecodeerd en daardoor niet gegarandeerd van voldoende beveiliging om virussen of gegevensfraude te voorkomen (bijvoorbeeld wanneer jij op deze website gegevens invult).

Een website met een SSL is te herkennen aan:
– een slotje bovenin de zoekbalk
– een HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) in plaats van een HTTP verbinding

SSL
ssl
Heeft jouw website eigenlijk wel een SSL nodig?

Of je auto nu klein of groot is, dagelijks in gebruik is of maanden stil voor de deur staat.  Een autoverzekering is iets wat er gewoonweg bijhoort. Idem dito voor een SSL. Of je website nu enkel dient als visitekaartje of honderden bezoekers per dag ontvangt, een SSL is van belang. Het voordeel van het gebruik van SSL is dat je hoger in de Google zoekresultaten komt te staan.

Waarom zijn er verschillende soorten SSL?

Het doel van jouw website bepaalt het soort certificaat dat je nodig hebt. Bij een webshop heb je bijvoorbeeld te maken met betaalverkeer, waardoor een ander soort beveiliging vereist is.

SSL negeren heeft dus absoluut geen zin! Heb je nog geen SSL en ben je wakker geschud?

Bij Protagonist ondersteunen wij enkel SSL certificaten van de hoogste kwaliteit. Onze certificaten worden daarom aangeboden vanaf €35,- per jaar per domein. Zo zijn websites voorzien van een verzekerde waarde bij gegevensmisbruik door derden. Hier tref je meer informatie over onze verschillende certificaten aan.

Ook kun je contact opnemen via 088-3334444 of administratie@protagonist.nl