Van WordPress heeft iedereen gehoord. Logisch ook, het is de meest populaire websitebouwer ter wereld. Zo’n 38% van alle websites word gehost op WordPress. Bekende voorbeelden hiervan zijn The New Yorker, Emerce en Viva. Maar hoe zit het precies met Joomla?

Je bouwt websites en je bent best trots op je werk. Dan kom je iemand tegen op een netwerkbijeenkomst of op een feestje. Je vertelt je gesprekspartner dat je Joomla gebruikt voor het maken van websites. Vervolgens schud je gesprekspartner het hoofd: “Nooit van gehoord, wel van WordPress”. Wereldwijd is Joomla het tweede CMS, na WordPress dus. Eén op de 35 websites draait op Joomla en dat is een grote prestatie.

Maar goed, Joomla dus

Voor de mensen die het niet weten, Joomla is een content management systeem (CMS), waarom he websites en krachtige online toepassingen kunt bouwen. Met een CMS kun je de inhoud van je website bijhouden, zonder al te veel technische kennis of vaardigheden. Joomla is een open source software. Dit betekent dat het gratis te gebruiken is en ontwikkelaars over de hele wereld dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling en verbetering ervan. Het is één van de populairste content management systemen, waarom miljoenen websites zijn gebouwd. Joomla is geschikt voor kleine en grote projecten. OF je nu een persoonlijke blog wilt maken of een corporate website, het kan allemaal.

Wereldwijde community

Ondersteuning wereldwijd. Dit krijg je als je van de Joomla community deel gaat maken. De wereldwijde community biedt je ondersteuning en zorgt voor uitgebreide documentatie in de vorm van boeken, online artikelen en video’s. Daarnaast kun je kiezen uit een enorme hoeveel templates en duizenden beschikbare extensies, zonder je direct hoeft te verdiepen in allerlei ingewikkelde scripts en codes. Dat hebben de ontwikkelaars allemaal ingebouwd. En dankzij de Nederlandse Joomla-community hoef jij geen moeite te doen om Engelse teksten te vertalen naar het Nederlands. Het laatste nieuws, de nieuwste vertalingen, artikelen voor beginners en een behulpzaam forum helpen je om je wegwijs te maken in de wereld van Joomla.

En weer terug naar het feestje

Heeft jouw gesprekspartner nog nooit van Joomla gehoord? Meld dan het feit dan Joomla in 2019 voor de vijfde keer op rij, de CMS Critics Award heeft gewonnen voor Beste Gratis CMS. Vertel dan Joomla geschikt is voor kleine en grote websites en online toepassingen, wereldwijd ondersteuning biedt, duizenden templates verkrijgbaar zijn en dat extensies makkelijk te installeren zijn. Oh en het is eenvoudig up-to-date te houden met ingebouwde update functies.

Joomla bij Protagonist

Begin meteen met Joomla en geniet van de vele voordelen. Joomla bij Protagonist betekent een goede bereikbaarheid en kwaliteit. Verzin een domeinnaam, kies een hostingpakket en installeer Joomla. Mocht je er niet uitkomen, bel dan onze uitstekende support afdeling. Zij helpen je stap voor stap verder. Bel 088 333 4444 of mail naar support@protagonist.nl.