Stel je eens voor. Je hebt een mooie domeinnaam bedacht en je weet ongeveer wat je erop wilt hebben. Maar welke basis ingrediënten zijn onmisbaar voor een goede website? En wat wordt eigenlijk bedoeld met een ‘goede’ website?

Als je het aan ons vraagt, is een website ‘goed’ als het een duidelijk doel heeft. Waarom maak ik deze website? Het doel van je website en de visie daarachter is essentieel voor een goede website. Verder zijn er een aantal basisprincipes die elk doel ondersteunen. Deze principes leggen een sterk fundament waarop je verder kunt bouwen. Wij leggen de basisprincipes uit!

1. Investeer in een mooi design

Haak jij af als op een lelijke, saaie of onpersoonlijke website komt? De meeste mensen namelijk wel. Investeer in een mooi design dat bij je past, Gebruik een van de vele design templates, of ga voor een maatwerk design. Een op maat gemaakt design brengt jouw (merk)persoonlijkheid beter tot uiting. En dat zien de bezoekers: zij zien een website die echt uitstraalt wat je bedrijf is en waar je voor staat.

2. Beveilig je website

Een beveiligde website zorgt voor hogere posities in Google en voor meer vertrouwen bij de bezoekers. Onveilige websites worden soms helemaal geblokkeerd door verschillende browsers. Houd je website veilig met een geldige SSL-certificaat. Een SSL-certificaat biedt de bezoekers van jouw website maximale veiligheid en voorkomt dat privacygevoelige informatie van bijvoorbeeld een bestelling terecht komt bij derden. Daarnaast is het belangrijk om je software altijd te blijven up-to-daten! Verouderde software is gevoeliger voor lekker en heeft altijd een grotere kans op veiligheidsrisico’s.

3. Content is king

Er is niets beter dan sterke inhoudelijke content waar je bezoekers iets aan hebben. En er is niets slechter dan een website met verouderde berichten. Content is een belangrijke pijler van een goede website. Denk hierbij aan tekst, maar ook afbeeldingen, video’s en geluid. Jouw website wordt succesvol als je constant unieke en waardevolle content blijft plaatsen. Uiteraard moet het wel passen bij je doelgroep.

Tip: Blijf waardevolle content plaatsen op je website. Het voedt namelijk de waarde die je website heeft en het zorgt voor betere resultaten in Google!

4. Verbeter je websitesnelheid

Een trage website is enorm irritant voor veel bezoekers. De kans is groot dat de gebruiker naar een andere website gaat. De verbinding is razendsnel en hierdoor hebben mensen geen zin meer om te wachten. Met Cloudflare worden de laadtijden van jouw website verbetert en je hebt extra beveiliging tegen DDoS-aanvallen en schadelijke bots. Tijd steken in het verbeteren van je websitesnelheid is een aanrader.

5. Interne linkbuilding

Doe aan interne linkbuilding. Wat betekent dit? Interne links zijn hyperlinks die naar een andere pagina binnen je eigen website wijzen. Interne links zijn belangrijk om het op je website te plaatsen.

Want:

  • Je zorgt voor een betere navigatie voor de gebruiker
  • Het is goed voor je SEO

Bezoekers willen eenvoudig door je website heen. Via het hoofdmenu, submenu’s, buttons en linkjes. Met interne links kun je een bezoekers precies naar een pagina leiden waar je hem wilt hebben. Verder zijn interne links ook nog goed voor je SEO! Google ‘ontdekt’ de verschillende pagina’s van je website namelijk door het volgen van linkjes. Zo help je Google te begrijpen hoe je website in elkaar zit en met die informatie kan de zoekmachine jouw website op relevantere zoekopdrachten ranken.

Dit zijn volgens ons de belangrijkste basisprincipes van een goede website. Wil je een website starten? Dat kan eenvoudig bij Protagonist. Kijk of jouw ideale domeinnaam nog vrij is en kies je hostingpakket. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!