In de snelle wereld van IT en hosting borduren de trends van 2024 voort op de ontwikkelingen in 2023. We kunnen hier natuurlijk van alles over vertellen, maar deze week zullen we je meenemen in de drie meest belangrijke trends, oftewel kansen, die het nieuwe jaar te bieden heeft.

Cybercriminaliteit blijft toenemen, waardoor bedrijven worden gedwongen om innovatieve beveiligingsmaatregelen te nemen. Een goede security baseline is hierbij van belang. Bij Protagonist bieden wij met hulp van onze partner Threadstone vele oplossingen aan om aan deze baseline te kunnen voldoen. Raadpleeg onze collega’s dan ook gerust voor meer informatie.

De massale overgang naar de cloud zet zich voort, waardoor er steeds meer vraag komt naar een stabiele cloud omgeving. Het werken in de cloud heeft namelijk vele voordelen. Zo heb je overal en altijd toegang tot data, kunnen er dagelijks back-ups worden gemaakt en kun je gebruikers gemakkelijk op- en afschalen. Maak jij nog geen gebruik van cloudoplossingen? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou verder met jouw online werkplek en/of Microsoft 365 account.

Samenwerken via online platformen wordt steeds populairder, omdat we steeds meer vanaf afstand werken. Er wordt dus veelvoudig gebruik gemaakt van onlineplatformen, zoals Teams, Onedrive en SharePoint. Dit bevordert de samenwerking met klanten, collega’s en is vaak makkelijk te gebruiken. Bij Protagonist kunnen wij dit uiteraard faciliteren binnen jouw organisatie.

Meeliften op deze kansen? Of gewoon nieuwsgierig? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.