Wat kun je in jouw Protagonist control panel?

Knowledge Base » Control Panel » Wat kun je in jouw Protagonist control panel?

In dit artikel gaan we de basis bespreken van het Protagonist control panel. Je kunt hier op inloggen : https://www.protagonist.nl/login/.

Inloggegevens

Wanneer je een pakket of dienst afneemt dan ontvang je de noodzakelijke inloggegevens voor het control panel op jouw e-mailadres. Je e-mailadres is tevens jouw gebruikersnaam.

Als je de inloggegevens niet meer weet, dan kun je altijd jouw wachtwoord resetten door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken.

In je control panel kunnen verschillende administratieve en technische zaken regelen. Hieronder een korte uitleg:

Mogelijkheden

Plesk beheer
De Plesk omgeving is het systeem waarin je jouw hosting pakket en domein kunt beheren. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van e-mailadressen, wijzigen van hosting instellingen, beheren van databases. De specifieke functies worden hier verder uitgelegd.

SEO instellingen
Zoekmachine optimalisatie is een van de meest duurzame en efficiënte online marketing technieken. Een hoge positie levert je snel tientallen tot honderden bezoekers per dag op. Zorg er nu voor dat jouw website in Google hoger komt te staan en stel hier je SEO in.

DNS instellingen
Voor je domeinnaam kun je zogenaamde DNS-records instellen. Hiermee laat je bijvoorbeeld je domeinnaam naar een website of e-mailserver wijzen.

WHOIS instellingen
De WHOIS-gegevens bevatten de contactgegevens die nodig zijn voor domeinregistratie. De gegevens die je hier opgeeft worden gebruikt wanneer je een nieuwe domeinnaam registreert of wanneer je een domeinnaam naar Protagonist verhuist.

Nameserver instellingen
Wanneer je een domeinnaam bij Protagonist hebt geregistreerd, wordt er standaard gebruik gemaakt van de Protagonist nameservers. Als een domeinnaam deze nameservers gebruikt, betekent dit dat de bijbehorende DNS-records in jouw control panel actief zijn.

Cloudflare toevoegen
De beveiligingsinstellingen en ontwikkel opties voor jouw domein.
SSL certificaat: een SSL (Secure Socket layer) zorgt voor een versleutelende verbinding en is belangrijk voor je website. Wij bieden verschillende SSL-certificaten aan.

Spamcontrol instellingen
Iedere e-maildienst van Protagonist is voorzien van het SpamExperts spamfilter. Het spamfilter controleert je mailverkeer op spam of andere kwaadaardige bestanden.

Mailserver instellingen
Hier vind je de instellingen terug van je mailserver. Deze kan je gebruiken voor elk apparaat waar jij je e-mail op wilt installeren.

Product overdragen
Wil jij je product overdragen en blijft de nieuwe eigenaar klant bij Protagonist? Met onze handige overdrachtsformulier heb jij je domein in een paar klikken overgedragen.