Website Map Afschermen

Knowledge Base » Website » Website Map Afschermen

Het is mogelijk een map of submap op uw domein met een gebruikersnaam en wachtwoord te beveiligen.
Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld alleen bepaalde personen toegang wil geven tot een bepaald gedeelte op uw website, of bepaalde bestanden die in deze map geplaatst zijn.

U dient hiervoor allereerst in te loggen op uw Control panel op onze homepage: http://www.protagonist.nl. Wanneer u op onze site bent, klikt u bovenaan op de ‘Inloggen’ link.

Vul vervolgens aan de linkerkant van het scherm de gegevens voor uw Control panel in.

Vervolgens gaat u naar de domeinnaam waarvoor u een map wilt afschermen en klikt u op ‘Beheer’. U wordt dan doorgestuurd naar de Plesk omgeving, waar u uw website kunt beheren.

Hier aangekomen heeft u toegang tot alle instellingen van uw domein(en) die u kunt aanpassen. Midden in uw scherm staan nu diverse knoppen met instellingen die u kunt bewerken. De optie  ‘Afgeschermde Mappen’ is de knop waar u op dient te klikken.

Als u dit heeft komt u op het scherm waar u kunt klikken op de knop ‘Afgeschermde Map Toevoegen’.

De volgende stap is het invoeren van de naam van de betreffende map. Deze kunt u achter de ‘/‘ opgeven, waarna u vervolgens op ‘OK’ kunt klikken. De map is nu ingesteld als afgeschermde map. Wij maken hier de beschermde map /test aan.

In het scherm dat u nu te zien krijgt ziet u de door u afgeschermde map staan.

Wanneer u op deze map klikt opent een nieuw scherm waar u gebruikers kunt toevoegen.

De knop ‘Nieuwe Gebruiker Toevoegen’ zal u verwijzen naar de pagina waar u gebruikers kunt aanmaken met hun eigen wachtwoorden. Als u deze gebruiker in combinatie met het wachtwoord wil opslaan kunt u alles bevestigen met de ‘OK’ knop.

De aangegeven map is nu beveiligd en alleen nog te benaderen door de door u aangemaakte gebruiker.