Modsecurity is een beveiligings- en anti-spam firewall die op alle shared hosting servers van Protagonist actief is. Deze firewall controleert bijvoorbeeld posts die op de hosting geplaatst worden op woorden die veel door spammers gebruikt worden en links naar malware sites, en voorkomt dat deze online geplaatst worden en zichtbaar worden voor bezoekers.

Ook het is mogelijk van tevoren de meest voorkomende foutmeldingen door ons te laten whitelisten. Bij onze helpdesk is bekend welke foutmeldingen dit betreft voor alle applicaties die wij volledig ondersteunen, zoals Joomla, WordPress en Magento. Zo kunt u na de installatie direct met uw website aan de slag zonder het risico te lopen tegen beperkingen in de firewall te stuiten.

Omdat Modsecurity een essentieel onderdeel van de beveiliging op onze servers is, worden meldingen door ons op foutcode gewhitelist, waarbij elke code staat voor een specifieke actie die word uitgevoerd. Zo word een zo groot mogelijk gedeelte van de beveiliging intact gehouden terwijl u wel alle rechten heeft die u voor het beheer en gebruik van uw domein nodig heeft.

Als u een melding krijgt met “403 forbidden” of een andere melding met betrekking tot de rechten bij het plaatsen van een post of opslaan van een artikel, dan betreft het waarschijnlijk een beperking in de firewall.
Neem voor de whitelisting contact op met onze helpdesk via 088-333 4444 (optie 2 in het menu) of support@protagonist.nl
Onze medewerkers helpen u graag met het aanpassen van de Modsecurity voor uw website.