U heeft het vast wel eens op een website gezien dat voor de domeinnaam een ander icoontje word weergegeven dan dat van de browser. Dit icoontje word een favicon genoemd en is makkelijk te maken. Veel bedrijven gebruiken dit bijvoorbeeld om het logo van hun bedrijf weer te geven. Een website met een favicon komt een stuk meer professioneel over.

Indien u het interessant vind om zelf ook een favicon op uw website te hebben dan kunt u naar de volgende website gaan [ur]favicon.cc” target=”_blank”>favicon.cc. Op deze website kunt u een eigen favicon maken door een afbeelding te uploaden en deze dan te bewerken. Of u kunt een eigen favicon.ico aan maken door vakjes in te vullen met verschillende kleuren. Het is zelfs mogelijk om een bewegende favicon te maken. Dit word echter nog niet in alle browsers ondersteund. Indien u een favicon heeft gemaakt dan kunt u deze uploaden naar de httpdocs map door middel van de ftp. De favicon word dan op uw website weergegeven nadat u de pagina heeft vernieuwd.