Een subdomein is een naam die voor een domein weergegeven word, en verwijst naar een aparte online ruimte.

Deze ruimte is bereikbaar via de naam subdomein.domein.com, de naam van het subdomein komt dus in plaats van ‘www’.

Subdomeinen kunnen gebruikt worden om links eenvoudiger te maken voor bezoekers, zo is onze webmail bijvoorbeeld ook te bereiken via webmail.protagonist.nl. Ook wordt deze functie veel gebruikt om bijvoorbeeld het bereiken van een forum, portfolio of blog gebruiksvriendelijker te maken. Subdomeinen kunnen ook doorgelinkt worden naar een pagina binnen uw hoofddomein.

Omdat aan deze ruimte een aparte FTP-gebruiker te koppelen is, worden subdomeinen veel gebruikt om bestanden op te slaan en af te zonderen van de hoofdmap van een website.

Subdomeinen kunnen ook goed voor testdoeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van een nieuwe website of pagina, aangezien PHP settings en rechten zonder risico voor uw live website gewijzigd kunnen worden.

Deze functie is beschikbaar vanaf ons starter pakket, waarop tot 5 subdomeinen te beheren zijn.