Vrijwel iedere internetgebruiker is bekend met veel voorkomende extensies zoals bijvoorbeeld .com, .net en .org. Dit zijn voorbeelden van generieke extensies, ook bekend als top level domains, wat inhoud dat deze niet aan een bepaald land gekoppeld zijn en (in de meeste gevallen) door iedereen ter wereld vastgelegd kunnen worden.

Extensies die wel aan een land gekoppeld zijn, zoals .nl (Nederland), .be (België) en .co.uk (Verenigd Koninkrijk), noemt men country code top level domains (cctld’s). Er bestaan ook cctld’s die aan een gebied of werelddeel gekoppeld zijn, zoals .eu, .asia. Soms is een vestiging of onderneming in het land of het gebied waaraan de extensie verbonden is echter noodzakelijk om een dergelijk domein vast te kunnen leggen.

Protagonist kan ook extensies voor u vastleggen die voor iedereen beschikbaar zijn, en vaak voor een bepaald type site of branche gebruikt worden. Hieronder volgen enkele voorbeelden hiervan:

.biz
Deze extensie is ooit in het leven geroepen als alternatief voor de nog steeds zeer populaire extensie .com. Deze extensie word veel gebruikt door de commerciele branche.

Als u de website van uw bedrijf een duidelijk commerciele uitstraling wil geven, kan protagonist uw .biz domeinnaam vastleggen voor € 50,00 per 2 jaar

.it
Dit is de cctld van Italië, maar word door de associatie met de IT branche ook veel gebruikt voor websites van bedrijven die dit soort diensten aanbieden.

Voor € 50,00 per jaar kan Protagonist een .it domein voor u vastleggen.

.mobi
Gezien de explosieve groei van het gebruik van mobiel internet, worden steeds meer websites ontwikkeld waarmee rekening gehouden word met internetbezoeker via de smartphone of tablet.

Het is mogelijk gebruikers door te sturen naar een aparte site die is toegespitst op deze groeiende gebruikersgroep, maar er bestaan ook websites die die hier speciaal hiervoor ontwikkeld zijn.
Met het gebruik van de .mobi extensie word aangegeven dat een site speciaal voor mobiele gebruikers bedoeld is, dan wel probleemloos via deze weg bezocht en gebruikt kan worden.
Voor € 24,99 per jaar kunt uw eigen .mobi domein bij Protagonist bestellen.