De eerste stap die u zult moeten ondernemen is het aanmaken van een Twitter-account. Een nieuwe account maakt u geheel gratis en vrijblijvend aan op http://twitter.com/signup. Eenmaal daar aangekomen, worden de volgende gegevens van u gevraagd:

1. Uw volledige eigen naam, om u mee te identificeren.
2. Uw e-mailadres, om u mee te kunnen bereiken.
3. Uw wachtwoord, om u mee te autoriseren.
4. Uw gebruikersnaam, om zich mee te kunnen aanmelden.

Zorg er voor dat uw gebruikersnaam vrij is, en dat deze uw onderneming of doel zo goed mogelijk onderscheidt. Bent u bijvoorbeeld actief binnen een grote onderneming, en wilt u diverse aanspreekpunten creëren voor uw klanten, dan is het een goed idee verschillende accounts aan te maken. Zo zorgt u er voor dat de berichten bij de juiste mensen terecht komen.

Twitter zal u gelijk een korte introductie geven, wat suggesties geven van mensen om te volgen, en een e-mail sturen om uw account mee te bevestigen. Uw e-mailadres moet bevestigd worden om volledige toegang tot uw Twitter-profiel te krijgen.

Eenmaal aangemeld en geverifieerd, kunt u de instellingen van uw Twitter-profiel aanpassen via de link http://twitter.com/settings/account. Hier kunt u alle instellingen voor uw account vinden, waaronder de taal, uw privacy, uw wachtwoord, de meldingen, uw profiel, uw ontwerp, en nog veel meer! Heeft u vragen over het aanpassen van uw Twitter-instellingen? Onze support-afdeling staat u graag te woord. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088-333.4444 (optie 2) of het e-mailadres support@protagonist.nl.