Team Flakkee bestaat uit rasechte flakkeese sporters, die tot doel hebben om op 7 juni 2012 ieder 6 keer de legendarische Alpe d’huez te beklimmen. Dit alles in het tijdbestek van maximaal 14 uur.
De leden van Team Flakkee zijn: John & Jan Wouter Roos, Marcel van der Griend, Bram Neele, Nico Paasse, Johan van Dam, Corne de Vries en Erik Peeman.

De hele voorbereiding van Team Flakkee naar deze dag staat grotendeels in het teken van sponsorverwerving. Alpe d’HuZes is namelijk een initiatief van Stichting ‘Opgeven is geen Optie’. Door deze stichting wordt geld opgehaald voor het KWF. De complete opbrengst gaat naar het goede doel. Aan de welbekende strijkstok blijft bij deze stichting niets hangen.
Team Flakkee en hun vrienden en bekenden zijn al volop bezig met werving van sponsors en donateurs. Op dit moment staat de teller al op 13.000 euro, maar kijkend naar de diverse toezeggingen wordt er nu al rekening gehouden met 20.000 euro. Een prachtig prestatie, aangezien de werving nog maar 1 maand loopt. Uiteindelijke doel is om 30.000 euro of meer op te halen.

Een succesvolle, ludieke actie die Team Flakkee voert om dit te bereiken, is het adoptieplan van de badeend ADje. Tijdens de afgelopen Visionbeurs in Ouddorp is deze eend aan het publiek gepresenteerd. Een ieder kan een badeend adopteren voor een minimale eenmalige bijdrage van 5 euro. Het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat in zijn geheel naar het goede doel. De komende maanden zullen de leden van team Flakkee op diverse plaatsen op Goeree-Overflakkee staan om met u over een eventuele adoptie te praten. Adje is weer beschikbaar en kan op diverse adressen opgehaald worden of besteld worden op info@ad6teamflakkee.nl

Team Flakkee stelt zich als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Het team bestaat uit gezonde sporters die in staat zijn om hun conditie te gebruiken om de mensen die strijden tegen de ziekte kanker (financieel en geestelijk) te steunen.
Net als de meesten onder u, zijn en worden ook de leden van Team Flakkee in hun zeer directe omgeving geconfronteerd met deze afschuwelijke ziekte.
Emotioneel moment afgelopen woensdag was dan ook het moment waarop de ernstig zieke vader van 2 van de atleten langs kwam om met het team op de foto te gaan.
Op dat moment werd meer dan duidelijk waarom het team zich in wil zetten voor het goede doel.