Wanneer u een standaard WordPress-installatie bij Protagonist installeert, zullen uw URL’s er als volgt uitzien:

https://www.protagonist.nl/blog/?p=123

Hierbij wordt de pagina opgevraagd door middel van de unieke identifier die achter de “p” parameter in de URL volgt. Om het voor zowel uw bezoekers als zoekmachines eenvoudiger te maken een URL te begrijpen, en te kunnen voorspellen waar de URL heen wijst, is het verstandig gebruik te maken van permalinks.

Hiervoor logt u in op het dashboard van uw WordPress website, en kiest u in het linker menu voor Instellingen > Permalinks. U heeft de volgende opties voor permalinks:

  • https://www.protagonist.nl/blog/?p=123
  • https://www.protagonist.nl/blog/2012/01/04/voorbeeld-bericht/
  • https://www.protagonist.nl/blog/2012/01/voorbeeld-bericht/
  • https://www.protagonist.nl/blog/archieven/123
  • https://www.protagonist.nl/blog/voorbeeld-bericht/

Nadat u een optie heeft gekozen, verschijnt eronder een code die u kunt plaatsen in het bestand .htaccess. Dit tekstbestand kunt u aanmaken en plaatsen in de hoofdmap van uw website bij Protagonist (bijvoorbeeld /httpdocs/.htaccess). Vervolgens kunt u automatisch mooie URL’s gaan gebruiken in uw WordPress-website.

Heeft u vragen over uw hosting, domeinnaam, website, of applicatie? De professionals van Protagonist staan u graag te woord over vragen, opmerkingen en/of suggesties. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088 333 44 44 of het e-mailadres support@protagonist.nl.