Protagonist is trots op haar diversiteit in klanten en de websites die op de servers geplaatst worden. Elke week richt Protagonist haar schijnwerpers op een van haar 20.000 klanten, en geeft deze een plek in de spotlight. Deze week stellen wij u graag voor aan http://kunstmarktdebilt.nl/

In 2012 wordt voor de twaalfde keer de Kunstmarkt De Bilt georganiseerd. De locatie is ook dit jaar het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Het park heeft altijd een sociale functie gehad en zal dit jaar in september weer een ontmoetingsplaats zijn van kunstenaars, artiesten en publiek.

Kunstenaars en kunstcollectieven worden uitgenodigd om hun kunst te exposeren. Hiervoor zijn 120 kramen beschikbaar. De markt mag zich ieder jaar, met in 2011 zo’n 7.000 bezoekers, op een steeds grotere belangstelling verheugen. Ook dit jaar wordt een evenement georganiseerd met een hoog professioneel gehalte van de te exposeren kunst en culturele activiteiten. De toegang tot de kunstmarkt is gratis.

Programma 2012

De Kunstmarkt De Bilt wordt gehouden op zaterdag 8 september. Op deze dag zal een rondreizend gezelschap in het park neerstrijken. Dit gezelschap vertoont verschillende originele, spectaculaire en vaak verloren gewaande attracties. Met diverse magische acts wordt vermaak en vertier uit alle windstreken geboden. Het wordt een verrassing en prikkeling voor jong en oud. Van de vrouw zonder hoofd, de vuurvreter, het vlooiencircus, dwergen, illusionisten, steltlopers en de orgelman tot de kop van Jut, de zweefmolen en dit alles ondergedompeld in een vrolijke sfeer van verwondering en betovering. Traditiegetrouw is er voor de kinderen altijd veel te doen. Dit jaar gaan zij met eenvoudige middelen theater maken. Door gebruik van allerlei instrumenten en acrobatieklessen gaan kinderen hun eigen circusvoorstelling maken en aan het publiek tonen.

Organisatie

Het organisatiecomité, bestaande uit acht vrijwilligers, is belast met taken als PR,  vormgeving, logistiek, financiën, kunstenaars, fondsenwerving, culturele programma en natuurlijk de website. Met de organisatie van het evenement wordt ongeveer 10 maanden van tevoren gestart. Op de dag zelf zijn nog eens 70 vrijwilligers aanwezig.

De website

Ieder jaar melden zich steeds meer kunstenaars die hun werk op de Kunstmarkt willen exposeren. Om een veelzijdige Kunstmarkt te garanderen, wordt door een vakkundige beoordelingscommissie een selectie gemaakt uit de aanmeldingen. Om alle aanmeldingen te kunnen beheren is een Online Management Tool ontwikkeld. Hiermee kan de organisatie van de Kunstmarkt De Bilt:

  • werk van kunstenaars bekijken en beoordelen,
  • gegevens van kunstenaars wijzigen,
  • kunstenaars aanmelden, afmelden, selecteren, afwijzen en meer,
  • na selectie, afwijzing of afzegging automatisch een e-mailbericht naar de kunstenaar laten sturen,
  • zorgen dat de werken van de geselecteerde kunstenaars gedurende één jaar op de website worden getoond,
  • financiële handelingen verrichten, zoals het bijhouden van de betalingen en het automatisch sturen van facturen en aanmaningen per e-mail
  • en, diverse andere functionaliteiten die het beheer van de kunstenaars overzichtelijk en gemakkelijk maken.

http://kunstmarktdebilt.nl