Protagonist voert in samenwerking met de Climate Neutral Group (www.climateneutralgroup.com) wereldwijd projecten uit die het CO2-evenwicht in de atmosfeer herstellen en op die manier bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Daarnaast voeren wij een klimaatneutrale banner-campagne waarbij wij per 100 bezoekers van uw website 12 bomen een jaar lang laten groeien. Dat heeft ook voor 2011 zijn vruchten afgeworpen, waarbij wij met het equivalent van ruim 1000 bomen een totaal van 2.000.000 kilogram CO2-uitstoot hebben gecompenseerd. Onderstaand vindt u een visualisatie van het statistieken:

Protagonist doet er alles aan om zelf zo klimaatneutraal mogelijk actief te zijn. Zo staan al onze servers in een klimaatneutraal datacenter, zoals zichtbaar op de website www.cleanbits.net. Dit betekent dat niet alleen onze servers, maar ook uw websites klimaatneutraal zijn, en bijdragen aan een duurzame wereld. Ook op kantoor dragen wij bij aan een betere leefomgeving, bijvoorbeeld met klimaatneutrale printers van Xerox en een gebouw dat voorzien is van CO2-neutrale stroom.

Ook u kunt bijdragen aan een beter klimaat! Wanneer uw website bij Protagonist is geplaatst dan kunt u de broncode voor de banner-campagne vinden in uw persoonlijke control panel. Plaatst u de banner op uw website, dan doet u automatisch mee, en wij zorgen er voor dat volgend jaar de certificaten voor compensatie weer worden aangeschaft. Zo dragen wij allemaal een steentje bij aan een beter klimaat, doe mee!