Protagonist is trots op haar diversiteit in klanten en de websites die op de servers geplaatst worden. Elke week richt Protagonist haar schijnwerpers op een van haar 20.000 klanten, en geeft deze een plek in de spotlight.  Deze week stellen wij u graag voor aan u designersagainstaids.

Het project Designers against AIDS (DAA) is in 2004 in Antwerpen ontstaan uit art collective Beauty Without Irony. Het doel van de organisatie is om bewustzijn te creëren rond HIV/AIDS bij jonge mensen over de hele wereld en DAA gebruikt popcultuur om die groep aan te spreken. Onze website www.designersagainstaids.com is daarbij ons belangrijkste werkingsmiddel, omdat zeker 90% van ons werk online gebeurt.  Intussen hebben we rond de 2000 unieke bezoekers per dag (meer gedurende internationale campagnes) en dat aantal stijgt nog steeds. Protagonist steunt ons vanaf het begin en daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Designers against Aids werkt samen met verschillende grote merken. Jaarlijks werkt DAA bijvoorbeeld met kledinggigant H&M aan de wereldwijde campagne ‘Fashion Against Aids’. ‘Fashion Against Aids’ combineert mode met boodschappen over veilig vrijen. In samenwerking met verschillende grote sterren uit de popcultuur is ‘Fashion Against Aids’ een groot succes geworden en inmiddels al weer  aan de vijfde jaargang toe. Katy Perry, Yelle, Dita Von Teese, Estelle, Katharine Hamnett, Roisin Murphy, N.E.R.D en vele anderen steunden de campagne. Een recente campagne van DAA is in samenwerking met JBC, ‘DAA by JBC’ met als model Hannelore Knuts. . De campagnespots worden momenteel uitgezonden op  de Belgische televisie.

IHAEC

Het International HIV/AIDS Awareness Education Center (IHAEC) is het nieuwste en meest ambitieuze project van DAA. Studenten leren er hoe je een succesvolle HIV preventie- en bewustmakingscampagne opstart. Deze kennis kunnen de buitenlandse studenten meenemen naar hun eigen land, om daar achteraf zelf aan succesvolle campagnes te werken. Op dit moment werken de studenten van het IHAEC aan een project rond Eastpak. Er zijn 200 rugzakken gecustomized door bekende kunstenaars en andere creatievelingen uit 9 landen, waaronder Johnny Marr van The Smiths, zangeres Marina Diamandis van Marina & The Diamonds en Patrick Janssens, de burgemeester van Antwerpen, waar DAA is gevestigd. Hierover is een mooi boek gemaakt, waarin je de creaties en biografie van de ontwerpers terugvindt. Leuk detail: enkele van deze ontwerpers zijn studenten die eerder stage liepen in het IHAEC! Deze rugzakken worden vanaf 19 maart verkocht via http://artiststudio.eastpak.com en de volledige opbrengst zal geschonken worden aan DAA.

http://www.designersagainstaids.com/