Protagonist is trots op haar diversiteit in klanten en de websites die op de servers geplaatst worden. Elke week richt Protagonist haar schijnwerpers op een van haar 20.000 klanten, en geeft deze een plek in de spotlight.  Deze week stellen wij u graag voor aan u Niketan.

Niketan zet zich in voor kinderen met een meervoudige handicap op het platteland van Bangladesh.

Uitbuiting, mishandeling, verwaarlozing, gebrek aan aandacht en zorg.
Dat is de dagelijkse realiteit van duizenden kinderen met een meervoudige handicap in Bangladesh.

Poly was zo’n meisje. Ze kreeg geen aandacht en werd verwaarloosd. Niemand begreep haar en uit frustratie ging ze slaan, bijten en schoppen.

Niketan helpt kinderen zoals Poly en haar ouders. Niketan vind dat alle kinderen in de wereld recht hebben op aandacht, warmte en zorg. Dat ook kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of motorische handicap in Bangladesh recht hebben op een menswaardig bestaan. Niketan heeft voor deze kinderen de afgelopen jaren drie dagcentra gerealiseerd. Ruim 150 kinderen krijgen aangepast aan hun mogelijkheden trainingen, fysiotherapie, preschoolse activiteiten, muziekles en handvaardigheid aangeboden.

Wanneer ze ouder worden leren ze verschillende vakken in het praktijkonderwijs en kunnen ze gaan wonen, leren en werken op een zorgboerderij.

Door het gebrek aan vakkennis, samen met het gebrek aan financiën, staat de hulp aan kinderen met dit soort handicaps nog in de kinderschoenen. Niketan verzamelt in Nederland informatie over verstandelijke handicaps en motorische handicaps en maakt dit geschikt voor gebruik in Bangladesh.

Niketan leert de kinderen dat ze er mogen zijn, dat hun mening telt en dat er naar ze geluisterd wordt. Zo heeft Niketan al ruim 200 kinderen gelukkig gemaakt.Maar er zijn nog veel meer kinderen op zoek naar dit geluk. Helpt u mee?Met maar 1 euro per dag geeft u een kind met een handicap een toekomst.

Voor meer informatie zie: www.niketan.nl