In het kader van ontwikkeling en innovatie sponsort Protagonist de jonge student-entrepreneurs van StatMagic in hun loopbaan binnen de opleiding Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. “Protagonist gelooft in jonge, ondernemende geesten en draagt daarom graag haar steentje bij“, aldus Coert Coomans, directeur van Protagonist.

StatMagic logo

StatMagic, onderdeel van NetherWare, de ICT-incubator voor studenten aan de Universiteit Utrecht, baseert haar business model op “big data”. “Door enorme hoeveelheden data te verzamelen en daar statistische berekeningen op toe te passen, leveren wij kennis aan klanten die toegankelijk en interpreteerbaar is, waar zij vervolgens een competitief voordeel mee kunnen behalen“, aldus Wilbert Seele, voorman van StatMagic. De combinatie van real-time alarmeringen van de P2000-scanner met historische data en geografische locaties is een voorbeeld van de huidige activiteiten van de “knowledge-provider”.

Omdat het systeem van StatMagic complexe berekeningen uitvoert die gedurende lange tijd moeten draaien, voorziet Protagonist de studenten in een krachtige Virtual Private Server. De combinatie van krachtige hardware, hoge down- en uploadsnelheden en een betrouwbaar datacenter faciliteert StatMagic om direct aan de slag te kunnen.