Protagonist voert regelmatig updates uit van bijvoorbeeld MySQL, PHP en Plesk om u de laatste opties te kunnen bieden en nieuwe versies van software zoals Joomla en WordPress volledig te ondersteunen.

Om op uw hosting de nieuwste functies van het Plesk control panel software beschikbaar te maken worden momenteel migraties uitgevoerd naar servers waar Plesk 11.5 op actief is.
Hiermee zullen dus alle bij ons gehoste domeinen naar een nieuwe server verplaatst worden. Zo is uw shared hosting pakket weer klaar voor de toekomst!

Op de nieuwe servers vindt u onder andere de volgende wijzigingen:

– NGinx is op de nieuwe server actief als reverse proxy, waardoor requests veel sneller en efficiënter afgehandeld worden.

– FastCGI is actief op de nieuwe server waardoor SuPHP, voorheen noodzakelijk voor het gebruik van bijvoorbeeld Joomla of WordPress, niet meer nodig is.
Hierdoor is er geen handmatige configuratie van onze kant meer nodig om de rechten van uw domein geschikt te maken voor uw CMS.

– MySQL gebruikers kunnen nu aan meerdere databases gekoppeld worden, waardoor u slechts eenmalig hoeft in te loggen op de DBmyAdmin om uw databases te beheren.

– De Webtoepassingen optie op de nieuwe server update automatisch de software die hier te vinden is, waardoor u altijd de laatste versie via Plesk kunt installeren.

– Uw logbestanden zijn nu ook via FTP te benaderen, dit was voorheen alleen via Plesk mogelijk onder Logbeheer.

– Met slechts een druk op de knop in Plesk kunt u een kopie van uw website in een ontwikkelomgeving plaatsen. Hiermee is het eenvoudig om uw website te testen en te updaten zonder deze aanpassingen direct online te hoeven plaatsen.

– Een Dedicated IP is niet meer noodzakelijk voor het koppelen van een SSL-certificaat aan uw domein,
Hierdoor hoeft u geen extra kosten naast de aankoopprijs van het certificaat te maken als u een SSL-omgeving door ons laat activeren.

– In Plesk 11.5 vindt u een nieuwe, modernere control panel interface.
Voordat uw website naar een nieuwe omgeving wordt verplaatst krijgt u van ons altijd een aankondiging per e-mail.
Houdt u er rekening mee dat de migratie van uw domein altijd gepaard gaat met een DNS wijziging.
Als uw domein niet bij ons vastgelegd is, krijgt u van ons t.z.t. een verzoek met instructies om deze aan te passen.

De migratie wordt volledig door ons uitgevoerd, u hoeft hier dus verder geen actie op te ondernemen.

Mocht u nog vragen hebben over de migraties of meer informatie willen ontvangen over een bepaald onderwerp binnen dit onderhoud dan kunt altijd met onze helpdesk contact opnemen via 088-333 4444 of support@protagonist.nl.