Webwinkel zonder SSL-certificaat? Als je een webwinkel hebt, dan ben je verplicht een SSL-certificaat te hebben. Een webwinkel anno 2014 zonder SSL-certificaat ziet er onprofessioneel uit. En daarnaast kun je er ook een boete voor krijgen. Afhankelijk van hoe uitgebreid  het certificaat is, worden verschillende zaken veiliggesteld op de website. In eerste instantie is het basis-certificaat alleen verplicht, echter is het voor webshops aan te raden om een wat uitgebreider certificaat te kopen waarin ook de bedrijfsgegevens worden geverifieerd.

Wat doet een SSL-certificaat?

Het SSL-certificaat garandeert in de eerste plaats dat je de pagina bezoekt waar je ook daadwerkelijk naar op zoek bent. Cybercriminelen worden namelijk steeds vaardiger in het lokken van bezoekers naar websites die precies lijken op de door jou gezochte site.

Op het moment dat je op zo een dergelijke website je persoonsgegevens invoert, dan worden deze persoonsgegevens verzonden naar de cybercrimineel en is er sprake van diefstal van je gegevens. Met deze gegevens kunnen zij allerlei ongewenste acties uitvoeren. Zo komt identiteitsfraude steeds vaker op, maar ook het buit maken van meer persoonlijke informatie, met alle gevolgen van dien. Vaak zijn de relatief kleinere webshops een makkelijke prooi voor de cybercriminelen, omdat deze webshops vaak gebruik maken van één e-mailadres en één wachtwoord voor al hun mailadressen.

Naast de garantie dat je op de juiste pagina terecht komt, versleuteld een SSL-certificaat ook de verbinding. Dit houdt in dat de informatie die verstuurd wordt tussen de bezoeker van jou website/webshop en de server versleuteld wordt. De data wordt hervormd in een code, ook wel encryptie genoemd. Dankzij deze code wordt het voor het de cybercriminelen een stuk moeilijker gemaakt. Het kost te veel tijd om de eventuele buit gemaakte gegevens te ontcijferen en vervolgens te gaan gebruiken.

Beveilig dus je website/webshop nu per direct met een SSL-certificaat van Protagonist. Wordt beter gevonden en geef je klant een vertrouwelijk gevoel wanneer de op jouw pagina terecht komt.

Jean de la Fontaine zei het al enkele eeuwen geleden,

“Het wantrouwen is de moeder der veiligheid.’’

Voor meer informatie kan je contact opnemen met een support medewerker via 088 333 4444 of een e-mail sturen naar sales@protagonist.nl.