google ssl https ranking seoOnline veiligheid is belangrijk voor de bezoekers van een website, maar ook voor wie die online webstek uitbaat. Een SSL-certificaat zorgt er sinds 2015 voor dat een website een hogere ranking krijgt in Google, dan een website zonder https:// voor de domeinnaam.

Bezoekers die persoonlijke gegevens achterlaten op een website of er een betaling uitvoeren, willen natuurlijk zeker zijn dat die data veilig is en een hacker ze niet zomaar kan onderscheppen. Ook de eigenaar van een website heeft er baat bij dat er een veilige surfomgeving is. Daarom is het zeker aan te raden om een SSL-certificaat (Secure Socket Layers) toe te voegen aan een website. Dat herken je aan de https:// die voor een URL staat, in plaats van de standaard http://.

Veilig zichtbaar

Dat extra s’je in de url betekent dat op de betreffende website alle uitgewisselde informatie beveiligd is. Online betalen of een contactformulier invullen is daardoor en stuk veiliger dan via een gewone http://-website.

Maar dat is niet alles. Sinds eind vorig jaar speelt SSL een nog grotere rol in de ranking van Google. De zoekmachine geeft SSL-beveiligde websites voorrang in de ranking, waardoor die hoger komen te staan op de pagina met zoekresultaten.

Inbegrepen

Indien u kiest voor webhosting bij Protagonist krijg je vanaf het Advanced-pakket een SSL-certificaat meegeleverd. U hoeft zich dan dus geen zorgen te maken over een veilige omgeving voor uw bezoekers en u bent zeker van een nog optimalere vindbaarheid via Google.

U hoeft zich geen zorgen te maken over een veilige omgeving voor uw bezoekers en u bent zeker van een nog optimalere vindbaarheid via Google

Wanneer u kiest om SSL in te voeren op uw website, kunt u ten slotte onderstaande tips in het achterhoofd houden:

  • – Kies welk certificaat u nodig heeft: single, multi-domain of wildcard
  • – Gebruik 2048-bit certificaten
  • – Gebruik relatieve URL’s voor inhoud die op hetzelfde domein staat
  • – Ga voor protocol-relatieve URL’s voor alle andere domeinen
  • – Laat crawling via robots.txt toe op uw https://-website
  • – Laat indexering van uw pagina’s toe. Vermijd de ‘no-index robots’-metatag