Wij hebben zojuist al onze gedeelde servers voorzien van DKIM ondertekening (voor uitgaande e-mails)! Dit zal voor een extra garantie zorgen dat uw e-mails niet in de SPAMbox van uw ontvanger terecht komen. Dit is van toepassing als u uw maildienst via ons heeft lopen en geldt tevens voor zowel uw uitgaande e-mail via uw mailprogramma als onze Webmail.

Bij DKIM maken wij (MTA – met behulp van een ‘private key’) een cryptografische handtekening en voegen wij deze toe aan de mail in de vorm van een zogenaamde DKIM-header. Een soort echtheidskenmerk dus.

De ontvangende partij ziet deze handtekening, zoekt in het DNS de bijbehorende publieke sleutel op en valideert de handtekening (en dus de mail) daarmee. Als de digitale handtekening correct is, dan staat daarmee het afzenderdomein vast en is zeker dat de e-mail onderweg niet is aangepast. Een kwaadwillende beschikt immers niet over de private key en is niet in staat om DKIM-beschermde mails te maken. Dergelijke valse mails zullen een slechtere reputatie krijgen in de e-mailreputatiesystemen die steeds meer partijen gebruiken.

Wilt u de score van uw e-mails verbeteren? Probeer dan de gratis dienst van www.mail-tester.com. Op deze site wordt uw e-mail beoordeeld en geeft zo nodig verbeterpunten aan. Op mail-tester.com kunt u gratis driemaal een e-mail laten testen per dag.