‘Webhosting’, een belangrijke term binnen onze wereld van het world wide web. Iedere webdesigner krijgt er vroeg of laat mee te maken. Veel van hen verwijzen (nieuwe) klanten direct door naar een shared hosting pakket bij een hostingprovider, want het kost immers veel tijd en geld om een eigen server te onderhouden. Als expert in clouddiensten adviseren wij dagelijks mkb’ers over de beste hostingmogelijkheden, want er bestaan talloze hostingopties.

Wij wijzen vaak op VPS hosting. Ik neem je graag mee in de voordelen voor jou én je klanten: 

1. Je hoeft je eigen server niet zelf te onderhouden

Monitoren, software updates, back-ups, rapportages, optimalisatie. Het kost allemaal zeeën van tijd, en tijd is geld. Wanneer je kiest voor een VPS weet je zeker dat een externe expert dit allemaal op een secure manier voor je uitvoert. Wel heb je zelf volledige controle over je websites, databases én e-mailadressen dankzij het gebruik van je control panel. Deze kun je bereiken en opstarten wanneer het jou uitkomt, om bijvoorbeeld je applicaties te beheren. Jij kunt dus nog steeds al je tijd investeren in creatieve brainstormsessies en het uitvoeren van je ontwerp! Hetgeen wat je natuurlijk het liefst doet, toch?

2. Optimale privacy en security voor jezelf en je klanten

Met ingang van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (Wet AVG) is het belangrijk beveiliging niet te onderschatten. ‘Hosting’ kan worden gedefinieerd als: ‘het op verzoek opslaan van informatie’ (Lodder, Schimmel, & van den Winkel, 2016). In dit geval webinformatie of online data. Je vertrouwt dus als het ware een andere organisatie de informatie van je klanten toe. Als je het zo bekijkt dus een keuze om bewust bij stil te staan. Kies voor VPS hosting, zodat je zeker weet dat jouw server schoon en optimaal beveiligd is.

3. Hogere snelheid en omhoog in de Google zoekresultaten (betere vindbaarheid)

Shared hosting is te vergelijken met een hotelvakantie. De ervaring is geweldig, maar je deelt zwembad met andere gasten. Wanneer een andere gast de bedjes op de eerste rang in beslag neemt, doe jij er langer over om bij het zwembad te komen. Het gebruik en de spam-mails van andere users kunnen jouw laadtijd en online vindbaarheid onbewust beïnvloeden. Een prima optie voor bijvoorbeeld bloggers en beginnende websites met een beperkt aantal bezoekers. Echter wil jij als webdesigner jouw klanten een privézwembad bieden, gelegen op een toplocatie. Voor nu én ook als zij groeien! Daarom is VPS hosting een geweldige optie.

4. Je doet aan klantenbinding

Als je VPS hosting afneemt hebben jij en je klanten één vast contactpersoon. Dit bespaart jullie beide enorm veel tijd. Ook hoeven je klanten niet te verhuizen wanneer bezoekersaantallen stijgen, want je kunt gemakkelijk opschalen naar een grotere server, ideaal toch?

5. De kerst op de taart: je kunt meer winst behalen

Wanneer je op resell basis een hostingpakket afneemt kun je de kosten gemakkelijk doorbereken aan je klanten.

Kortom: met VPS-hosting zorg je voor een hoge performance en kwaliteit voor je klanten, heb je keuzevrijheid in software en deel je geen data en resources met andere users. Ook heb je veel opslagruimte en dataverkeer, technische vrijheid en kan iedere applicatie worden geïnstalleerd. En dit alles zonder dat je zelf tijd kwijt bent aan beheer.

Bij Protagonist kun je al voor €35,- per maand een Managed VPS server afnemen, zonder bijkomende kosten! Daarbij kun je ook gebruik maken van fixe kortingen op bijvoorbeeld domeinregistraties en SSL Certificaten en kun je korting krijgen op je vaste telefonie. Verhuizen? Ook dit zit bij de prijs inbegrepen. Neem gerust telefonisch contact op voor de mogelijkheden via 088 333 4444 of mail naar support@protagonist.nl. Wij helpen je graag verder!