Bovenaan in Google?

Je WordPress- of Joomla website ziet er gelikt uit. Aan alle facetten voor een goede website is gedacht:  de ultieme lay-out, tekst die het hart van jouw doelgroep sneller doet kloppen, links naar social media-accounts en niet te vergeten prachtige foto’s. Maar Helaas. Bovenaan in de Google zoekresultaten is jouw website niet te vinden.

Als Cloud provider krijgen wij vaak de vraag hoe een website hoger te krijgen in de Google ranking. Hiervoor bieden wij verschillende producten aan, waaronder veilige hosting, veilige registratie en Strawberry SEO. Ons advies start echter altijd bij het belangrijkste aspect van een website, namelijk het onderhoud.

Goede vindbaarheid, waar begin je?

Online veiligheid en het updaten van technische software worden vaak vergeten als een website eenmaal staat. Net zoals jij je dagelijkst opfrist, verlangt jouw online parel ook wel eens naar een frisse douche. Het consequent (maandelijks) updaten van je website zorgt niet alleen voor een goed gevonden en snelle website, maar voorkomt ook blokkades, hacks en spam.

Maar wat is nu ECHT nodig als het gaat om website onderhoud? De belangrijkste aspecten voor je op een rij.

 1. Update je plug-ins en thema’s
  Plug-ins worden los geïnstalleerd. Zorg voor de laatste versie van je plug-ins, zodat koppelingen geoptimaliseerd zijn voor de server.
 2. Optimaliseer je PHP versie
  Werk de PHP versie bij, zodat je werkt op de meeste recente versie. Hackers worden buiten de deur gehouden en beveiligingsscripts worden binnengehaald. Zo zorg je voor een veilige verbinding.
 3. Zorg voor beveiligingsmonitoring
  Voorkom spam en zorg dat je jouw mail continu monitort. Door middel van een goede spamfilter blijft jouw website spam-vrij en voorkom je blokkades. Een ‘Captcha’ biedt een mooie uitkomst voor contactformulieren.
 4. Maak back-ups
  Zorg dat gegevens automatisch extern worden opgeslagen, zodat je altijd bij je bestanden kan via een beveiligde verbinding. Een Syncfolder loopt op al jouw systemen synchroon.

Geen tijd om je website(s) van het bovenstaande te voorzien? Met de CMS Update service van Protagonist ben je voor maar €10,- per maand voorzien van alles wat je nodig hebt. Bij interesse kunt je contact op nemen via support@protagonist.nl of 088-3334444.