Het claimen van jouw domein, een uniek adres voor je website of dienst, is medebepalend voor online succes. Wanneer je domeinnaam gekoppeld is aan je hostingpakket, kun je aan de slag met de verdere ontwikkeling van de website. Maar bedenk maar eens een goede domeinnaam. Dit is niet zo eenvoudig en daarom geven we een paar tips.

Kort maar krachtig

Een goede domeinnaam is kort maar krachtig. Het vinden van een geschikte domeinnaam is relatief eenvoudig. Tik de naam van je bedrijf in en kies de meest logische domeinnaamextensie. Voor bedrijven in Nederland is dat de .nl-extensie, voor bedrijven in België de .be-extensie en voor internationaal opererende partijen een .com-domeinnaam. Heb je een erg lange bedrijfsnaam? Dan kun je ervoor kiezen om voor een korte variant te gaan. Voorkom daarmee dat directe bezoekers een fout maken bij het overnemen van de domeinnaam. En je bent beter vindbaar in de zoekmachines.

Sluit meerdere domeinnamen af

In sommige gevallen is het verstandiger om meerdere domeinnamen af te sluiten. Wanneer je een bedrijfswebsite opstart, neem dan naast een .nl-domeinnaam ook de .be-domeinnaam en .com-domeinnaam af bij je hostingprovider. Zo voorkom je dat deze op een ander moment weg wordt gekaapt door andere partijen. Ook zijn er plaatsgebonden extensies beschikbaar zoals .amsterdam of .frl (Friesland). Is jouw domeinnaam nog beschikbaar? Check wat er beschikbaar is op onze website.

Wat bied je precies aan?

Voor de bezoeker moet het direct duidelijk zijn wat je precies aanbiedt. Uiteraard is dit wat lastiger bij een algemene webwinkel dan bij een garagebedrijf. Voorkom irritaties bij bezoekers en vergroot de conversie van je website met een duidelijke domeinnaam. Zo weet je zeker dat je het juiste publiek naar de website trekt. Vermijd hiermee het gebruik van speciale tekens zoals -. Helaas zal het in sommige gevallen niet mogelijk zijn om het gebruik van een streepje te vermijden.

Een paar afsluitende tips

Uniek
Zorg voor een unieke domeinnaam. De naam mag niet worden verward met een andere populaire website of de website van jouw concurrent. Schrijf de domeinnamen zoveel mogelijk in het Nederlands en kies voor een naam die makkelijk te onthouden is.

Vraag andere mensen hun mening

Bij het zoeken naar een goede domeinnaam kan makkelijk dingen over het hoofd worden gezien of verblind raken door een naam die ideaal lijkt. Vraag daarom aan mensen in je omgeving wat zij ervan binden en of het inderdaad een verbintenis oproept met jouw dienst of product.

Spelling
Kies een goede domeinnaam die eenvoudig te spellen is. Houd hierbij rekening met de uitspraak van de domeinnaam. Zijn deze makkelijke uit te spreken, dan worden ze vaker goed gespeld.

Meer weten over domeinen en wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bel 088 333 4444 of stuur een e-mail naar support@protagonist.nl. Onze specialisten staan jou graag te woord.