Bezoekers willen zich veilig voelen op een website. Zeker wanneer je website persoonsgegevens uitwisselt van bijvoorbeeld een contactformulier. En dit geval is een SSL-certificaat verplicht vanuit de AVG wet.

SSL biedt veel voordelen. Je website is beter vindbaar in zoekmachines, het straalt vertrouwen uit en gegevens worden beter beschermd. Lees hier meer over waarom een SSL-certificaat belangrijk is. Zodra je begint te verdiepen in de wereld van SSL, zie je ook dat er gratis SSL-certificaten zijn. Waarom zou je dan nog betalen voor een SSL? Wij leggen het uit.

Gratis SSL-certificaat vs. betaald SSL-certificaat

Een gratis en betaald SSL-certificaat versleutelen de data die de websitebezoeker uitwisselt met jouw website. Bij beide certificaten ziet jouw websitebezoeker het slotje en de ‘https’ in de adresbalk. En toch zijn verschillen tussen een gratis SSL-certificaat en een betaald SSL-certificaat. Een betaald SSL-certificaat biedt de mogelijkheid om jouw bedrijfsnaam in de adresbalk te laten verschijnen. Dit heb kan met Extended Validation SSL. Bij dit SSL-certificaat vindt een uitgebreide validatie plaats voordat het wordt uitgegeven. Jouw website straalt het meeste vertrouwen uit met een Extendend Validation SSL. Vooral voor instanties waar veel persoonsgegevens uitgewisseld moeten worden en webshops is dit SSL-certificaat van toepassing.

Onderscheid je website van een phishing-website

Gratis SSL-certificaat bieden schijnveiligheid. Onderscheid daarom jouw website met het betaalde SSL-certificaat. Cybercriminelen worden steeds slimmer. Vaak is het lastig te zien of een mail of website van een legitieme organisatie is of niet. Zeker wanneer phishing-websites van een ‘https’-verbinding en het mooie slotje is voorzien. Cybercriminelen vragen geen betaalde SSL-certificaten aan omdat ze dan traceerbaar zijn via de betaling die ze doen. Daarentegen kunnen ze gratis SSL-certificaten aanvragen als jij en ik.

Een gratis SSL-certificaat is niet per se onveilig

Het is niet onveilig. Een gratis SSL-certificaat is prima wanneer de websitebezoekers geen betaal- of persoonsgegevens hoeven in te vullen. Er zijn al veel websites voorzien van een versleutelde verbinding. We raden je dan ook aan om in ieder geval een gratis SSL-certificaat aan te vragen als je een website hebt die geen persoonsgegevens uitwisselt. Zodat je in ieder geval aan de AVG-wet voldoet. Wel zo belangrijk.

Een kopje koffie per maand

Wil je professionaliteit uitstralen met je website? Of heb je een webshop? Ga dan voor een betaald SSL-certificaat. Voor de prijs van een kopje koffie per maand heb jij al een SSL-certificaat. Of ga voor twee Subway broodjes per maand. Naast een versleutelde verbinding worden de bedrijfsgegevens geverifieerd en opgenomen in het certificaat. Uiteraard kun je ook voor Extended Validation (EV) certificaten gaan, waardoor jouw website extra beveiliging en een zeer strenge validatie heeft.

Meer weten?

Dat kan! Neem snel contact op met onze specialisten via 088 – 333 4444 of mail naar support@protagonist.nl. We staan voor je klaar op maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en op vrijdag van 09:00 uur tot 16:30 uur.